Openveldfeest, jamsessies in het Folk-Blues cafe

Naast alle andere activiteiten tijdens het Openveldfeest is er dit jaar in het middagprogramma een eerste opzet van een Folk-Blues jamsessie.

Voor deze gelegenheid zal de kantine op de Bolle Akker worden ‘omgetoverd’ tot een gezellig Folk-Blues café. Dit hoofdzakelijk akoestisch spektakel zal op een jam-achtige wijze worden ingevuld door de Folk/Blues band “Bluezy’ in samenwerking met de Pop/Folk band “Tribus”. Tevens zullen een saxofonist en vijf accordeonisten hier hun medewerking aan verlenen.

In het Folk-Blues café kun je genieten van: Folk, Blues maar bijvoorbeeld ook een sessie met alleen maar JJ. Cale nummers of wat dacht je van een Nederlandstalige smartlappen sessie waarbij de toehoorder zijn of haar vocale kwaliteiten kan laten horen.

Huub & Friends

Wat is eigenlijk een jamsessie?

In het kort komt het er op neer dat er bij een jamsessie een nummer wordt ingezet waarna de overige muzikanten een eigen invulling gaan geven aan de inhoud en opbouw van het nummer. Kortom de spontaniteit van de muzikanten bepaald uiteindelijk de uitvoering van het nummer.

Het wordt in de kantine dus een gezellige middag vol muzikale verrassingen, waar je onder het genot van een drankje heerlijk kunt genieten van muziek.