Openveldfeest krijgt vaste vorm

Het is voor de organisatie van het Openveldfeest een genoegen te zien dat langzaam steeds meer Erpse verenigingen, artiesten en bands, jaarlijks als vaste deelnemers, acte de presence willen geven op het festival. Voor hen een plek om nieuwe ideeen te delen met de Erpse bevolking. En de deelnemers weten wat ze krijgen.

Een prachtige locatie waar een ieder zich in een eigen omgeving kan presenteren. Een grasveld voor spel en speelplezier, een binnen/buiten overkapping met podium voor muziek, zang en dans, een kantine voor intiem samenzijn en een kunstgalerij-zaal rustpunt in de drukke omgeving. En dit alles in de vertrouwde handen van het Jeugd en Jongerencentrum JJC.

Spel en speelplezier

Mede-organisator Jong Nederland, die jonge mensen de ruimte geeft die ze nodig hebben, staat altijd garant voor grote en kleine spel en speel activiteiten. Wie herinnert zich niet de gigantische klimuitdaging van vorig jaar.

Akoestisch biergenot

Rasartiest Huub van de Berg zal samen met friends, de kantine van de Bolle Akker omtoveren tot een folk-bluescafe met exclusieve bierproeverij. Dus ouders, uw kroost op het speelveld, ontspan in het cafe bij akoestische klanken, onder het genot van lekker biertje.

Kunstgalerij

Rustpunt op een druk festival, de kunstgalerij, amateur artiesten in kunst en creativiteit die hun werk laten zien. Dit jaar met brons-sculpturen van Pieter van Goor en schilderijen van Anneke van de Ven en Gerte van de Heuvel. Laat u verrassen en inspireren.

Dans, slagwerk en dance-beats

De meiden van Les Grisettes gaan met een nieuwe show het dansgedeelte invullen. De verschillende leeftijdsgroepen staan altijd garant voor bewegelijke, energieke, flitsende en sprankelende maar bovenal zeer kleurrijke optredens.

Funtastic OBK, de jeugdslagwerkgroep en het opleidingsorkest van de Erpse Harmonie zullen u laten genieten van intense drum en blaaspartijen, dit alles gestoken in een speels en verrassend jasje.

In de middag op het grasveld en in de avond als after-party staan de twee jonge Club Four dj’s Johan en Mica te trappelen van ongeduld om het veld te overspoelen met hun dance-beats.

Rock, soul en popmuziek

In de late middag en vroege avonduren is er een gevarieerd programma rock, soul en popmuziek. Om te beginnen Reboot, lekker swingen in een heerlijke tropical cocktail van soul en funk. Daarna Nicole van Hoof, in 2013 op het Jeugdpodium, nu bekende popnummers met haar eigen band Down to Devotion. Vervolgens Otto and the Wankers met een mix van gouwe ouwe en nieuwe hits voorzien van flitsende show-elementen. Als afsluiter Repop, een 12-koppige band die garant staat voor verrassende covers en topentertainment. Het speelplezier zal van het podium spatten.

otto2

Otto and the Wankers

U ziet het, het Openveldfeest, onder de hoede van het Jeugd en Jongerencentrum JJC in samenwerking met Jong Nederland, is klaar voor het 6e editie. Noteer in uw agenda, 18 september van 14.00-22.00uur, locatie het verenigingscluster de Bolle Akker aan de Heesakker.

Het Openveldfeest, het Erpse dorpsfeest voor het hele gezin met spel, kunst, zang, dans en muziek, onder het genot van een zitje, een praatje, een hapje en een drankje. En zoals altijd de toegang is gratis.

Aanmeldingen, vragen en opmerkingen zijn welkom op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l.

Het Openveldfeest, podium voor talent

Het Openveldfeest, podium voor talent Holland’s got talent, Idols, Popstars, X-factor, The Voice of Holland, allemaal tv-talentenshows vanuit het verre Hilversum. Maar waarom zo ver gaan? Als we in Erp bij het Openveldfeest ons eigen jeugdpodium hebben.

 

 • Zing je de sterren van de hemel?
 • Denk je bij het zien van het programma de ‘X-Factor’, dat kan ik ook?
 • Ben je de nieuwe ’Idol’ van 2016?
 • Dans je het dak eraf. En kun je de moonwalk bijna evengoed als Michael Jackson?
 • Bespeel je een muziekinstrument. Gaan de harten sneller kloppen bij het horen van jouw gitaarspel?
 • Slaan mensen dubbel van het lachen om jouw grappen?
 • Wil je over je sport of over je hobby vertellen?
 • Of ontroer je mensen met jouw toneelspel als Romeo en Julia?

Droom dan niet langer, trek je stoute schoenen aan en klim bij het Openveldfeest op het jeugdpodium. Geef je op. Alleen of in een groep. Het jeugdpodium, zondagmiddag 18 september bij het Openveldfeest. Aanmelden kun je op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Repop afsluiter Openveldfeest 2016

Na hun succesvol binnen-optreden bij zaal de Paal, speelt Repop dit najaar in de buitenlucht als afsluiter bij het Openveldfeest, het Erpse dorpsfeest voor jong en oud. Datum zondag 18 september, vanaf 14.00 tot 22.00uur, locatie de Bolle Akker aan de Heesakker. Dus Erp hou deze dag in jullie agenda’s vrij.

Wie weet het nog, het Openveldfeest 2015, het 1e lustrum. In de middag een lekker zonnetje, Jong Nederland met volop spel en speelplezier, een knus folk-blues café, een zinnenprikkelende kunstgalerij, cultuur en historie in spelvorm, sprookjesachtige dans, opzwepende dj’s, het avondprogramma met vier fantastische bands, een lekkere keuken met original American Smoke Kings, het was allemaal kei skon.

En de werkgroep heeft de lentekriebels, nou ja lente, donkere wolken boven Uden, regen, hagel en sneeuwbuien, maar toch het gevoel is er. Het programma van dit jaar Openveldfeest begint vorm te krijgen.

Naast Repop, natuurlijk diverse attracties van mede-organisator Jong Nederland, het folk-blues cafe van Bluezy Huub and friends, dit jaar met bierproeverij, de kunstgalerij van Ap’Art, de jeugdorkesten van Harmonie OBK, Club-Four dj’s Johan en Micah en de Erpse bands Down to Devotion, Reboot en Otto and the Wankers.

repop

Repop

U ziet het reeds een prachtig programma, maar er kan meer bij. Met name voor de jeugd is het Openveldfeest een mooie kans zich te presenteren. Daarom droom niet langer, trek je stoute schoenen aan en klim op het Jeugdpodium. Laat je zien en horen.

Het Openveldfeest, een initiatief van het Jeugd en Jongerencentrum JJC in samenwerking met Jong Nederland. Het Erpse dorpsfeest voor het hele gezin met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek, onder het genot van een zitje, een praatje, een hapje en een drankje. De werkgroep heeft de lentekriebels, trappelend van ongeduld, op naar een geweldig zesde Openveldfeest.

Aanmeldingen, vragen, opmerkingen zijn welkom op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openveldfeest, Erp kleurt rood

Erp kleurt rood. Niet dat pijnlijke rood van te weinig geld op je betaalpas-rekening en met een volle winkelwagen bij de kassa, maar het aangename rood van de kampvuur-vlammetjes van het Openveldfeest.

Zondag 18 september van 14.00-22.00uur, op de Bolle Akker aan de Heesakker, de 6e editie van het Openveldfeest. Een evenement voor het hele gezin, gratis toegang, onder de vlag van het Jeugd en Jongerencentrum JJC in samenwerking met Jong Nederland. Presentatie in de vertrouwde handen van Marco van Leuken.

Het programma is rond, momenteel de laatste loodjes, het ploegen-werk. De opbouw-ploeg, de keuken-ploeg, de bar-ploeg, de afbreek-ploeg, de poets-ploeg. Gelukkig kan de organisatie hierbij een beroep doen op het grote aantal JJC-vrijwilligers. Dat is in Erp wel magnifique geregeld. Enkele van de vrijwilligers hebben als organisator de begin dagen van het Openveldfeest meegemaakt. Oplopend naar jaren met duizenden bezoekers. Van die aantallen kunnen we vandaag de dag slechts dromen, maar met het programma doen we zeker niet onder. Allemaal Erpse deelnemers, geheel in lijn met het motto “van Erp, voor Erp, door Erp”.

Het programma

 • Medeorganisator Jong Nederland is op het grasveld aanwezig met volop spel en speel activiteiten voor de jeugdige bezoekers.
 • Heemkundekring Erthepe zal u verrassen en op interactieve wijze kennis laten maken met de rijke Erpse historie.

erthepe

 • De twee jonge Club Four dj’s Johan en Micah staan te trappelen van ongeduld om het veld te overspoelen met hun dance-beats.
 • De kantine van de Bolle Akker wordt door Huub van de Berg and friends omgebouwd tot een knus folk-blues café, met exclusieve bierproeverij.
 • Rustpunt op het festival, de kunstgalerij met bronzen sculpturen van Pieter en schilderijen van Anneke en Gerte. Laat uw zinnen prikkelen.
 • Funtastic OBK zal u op het buitenpodium laten genieten van intense drum en blaaspartijen, gestoken in een speels en verrassend jasje.
 • Daarna de meiden van Les Grisettes met hun nieuwe showdans Michael Jackson. De verschillende leeftijdsgroepen staan garant voor kleurrijke optredens.
 • In de late middag en vroege avonduren het programma rock, soul en popmuziek. Met Reboot, lekker swingen in een heerlijke tropical cocktail van soul en funk. Nicole van Hoof, in 2013 op het Jeugdpodium, nu met haar eigen band Down to Devotion. Otto and the Wankers, een mix van gouwe ouwe en nieuwe hits in flitsende show-elementen. En als afsluiter Repop, een 13-koppige band die garant staat voor verrassende covers en topentertainment. Het speelplezier zal van het podium spatten.

U ziet het, het Openveldfeest, het Erpse dorpsfeest met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek, is klaar voor de 6e editie. Onder het genot van een zitje, een praatje, een hapje en een drankje.

 • 14.00 Jong Nederland
 • 14.00 Folk-blues cafe
 • 14.00 Kunstgalerij, Pieter, Anneke, Gerte
 • 14.00 Erthepe
 • 14.00 dj's Johan en Micah

 

Buitenpodium

 • 14.00-15.00 Funtastic OBK
 • 15.15-15.30 Les Grisettes
 • 16.00-16.45 Reboot
 • 17.15-18.00 Down to Devotion
 • 18.30-19.15 Otto and the Wankers
 • 20.15-21.45 REPOP
 • 21.45-22.15 dj's Johan en Micah

Het Openveldfeest is er klaar voor

Zondagmiddag 18 september is het zover, de 6e editie van het Openveldfeest, het Erpse dorpsfeest met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek. En wij zijn er klaar voor.

 • Jong Nederland, spel en ontspanning voor de jeugd met kratjes stapelen, springkussen, minioren tent met poppenkast-verfcentrifuge-schmink-verkleedkist, klimwand en chillterras .
 • Huub van de Berg and Friends, een relaxte ambiance met folk en blues onder het genot van proefglaasjes uit de exclusieve bierproeverij.
 • Kunstgalerij met paarden in brons van Pieter van Goor, schilderijen van Anneke van de Ven en Gerte van de Heuvel.
 • Heemkundekring Erthepe, op interactieve wijze kennis maken met cultuur uit de rijke Erpse historie.
 • Club Four dj’s Johan en Micah trappelend van ongeduld om het veld te overspoelen met hun dance-beats.
 • Funtastic OBK op het buitenpodium, muziek van intense drum en blaaspartijen, gestoken in een speels en verrassend jasje.

funtastic

Funtastic OBK

 • Dansgroep Les Grisettes, met hun nieuwe showdans Michael Jackson, energiek, flitsend, sprankelend en bovenal kleurrijk.
 • Muziek van de bands, gitaren gestemd, drumstokjes gepoetst, stemmen gesmeerd:
  • Reboot, lekker swingen in een heerlijke tropical cocktail van soul en funk.
  • Nicole van Hoof, bekende popnummers met haar band Down to Devotion.
  • Otto and the Wankers, een mix van gouwe ouwe en nieuwe hits in een flitsende show.
  • En als afsluiter REPOP, een 13-koppige band die garant staat voor verrassende covers en topentertainment. Het speelplezier zal van het podium spatten.
 • De vele vrijwilligers, ik dank ze, popelend om u te dienen.
 • De Bolle Akker,het Erpse verenigingscluster, gras kort gewiekt, lig en zit klaar.
 • De catering met gastvrouw Gerte, veel genot voor de inwendige mens.
 • De ceremoniemeester Marco, elke artiest een eigen woordje.
 • De EHBO, in geval van nood.

Het Openveldfeest, zondag 18 september van 14.00-22.00, locatie De Bolle Akker aan de Heesakker. Een dag voor kinderen, ouders en grootouders, kennismaken met Erp, genieten van lokaal en regionaal vermaak en ….van elkaar. In het café, de kunstgalerij, op het terras, de speelweide, voor het podium onder de startbaan en rond het kampvuur. Allemaal hartelijk welkom.

Poster Openveldfeest 2016

poster2016

Openveldfeest weer fantastisch

Zondagavond 18 september onder de startbaan van de Bolle Akker, van links naar rechts, een kolkende, dampende, dansende mensenmassa onder de opzwepende klanken van REPOP; een fantastische afsluiter van het 6e Openveldfeest.

De organisatie van het JJC kan samen met de vele vrijwilligers en zeer veel Erpse artiesten terug kijken op weer een geslaagd Erps dorpsfeest.

ovffoto

REPOP

 • Jong Nederland op het veld met spel en ontspanning voor de jeugd
 • Huub van de Berg and Friends met leden van REPOP in intieme jamsessies onder het genot van een exotisch biertje
 • Op de foto in jaren 30 kleding bij Erthepe
 • Rust bij de kunst van Pieter, Anneke en Gerte
 • Dance-beats van dj’s Johan en Micah
 • Twee keer een vol podium met de muzikanten van Funtastic OBK
 • Kleurrijke Michael Jackson dansen van Les Grisettes
 • Opzwepende soul en funk van Reboot
 • Een sprankelend optreden van Nicole van Hoof en haar Down to Devotion
 • Professionele kwaliteit van Otto and the Wankers
 • En anderhalfuur topentertainment van REPOP

Dit alles onder het genot van een hapje, een drankje en een praatje. Het was weer kei skon.

Allemaal bedankt en tot volgend jaar.

Foto's Openveldfeest 2016

Hier kun je de foto's bekijken van het Openveldfeest 2016