Openveldfeest wordt 2-daags

Wie weet het nog, het Openveldfeest 2016. Jong Nederland spel en speelplezier, intieme jamsessies van Huub and friends, jaren 30 kledij foto’s bij Erthepe, kunstgenot van Pieter, Anneke en Gerte, dance-beats van Johan en Micah, de jeugdorkesten van Funtastic OBK, kleurrijke Michael Jackson dansen van Les Grisettes, sprankelende optredens van Reboot, Down to Devotion, Otto and the Wankers en onder de startbaan van links naar rechts, een kolkende, dampende, dansende  mensenmassa onder de opzwepende klanken van REPOP.

klimwand

Jong Nederland op hoog niveau

En de werkgroep heeft de lentekriebels, nou ja lente, bij het schrijven van dit stuk slaan maartse buien tegen het raam, maar het gevoel is er en het programma begint vorm te krijgen. En het wordt anders dan vorige jaren. De zondagmiddag blijft voor Jong Nederland, de kunst en cultuurgalerij, het folk-blues café, jeugdoptredens en de Erpse verenigingen. Anders dit jaar is dat we op de zaterdagavond beginnen.  Weg met dat - zondagavond ik moet maandag weer vroeg werken gevoel - maar heerlijk vrij op de zaterdagavond buurten en genieten bij muziek van Erpse bands. De datum is zaterdag 16 en zondag 17 september. Dus hou deze dagen vrij in uw agenda.

Het Openveldfeest, een initiatief van het Jeugd en Jongerencentrum JJC in samenwerking met Jong Nederland. Het Erpse dorpsfeest voor het hele gezin met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek, onder het genot van een zitje, een praatje, een hapje en een drankje. De werkgroep heeft de lentekriebels, trappelend van ongeduld, op naar een geweldig zevende Openveldfeest.

Aanmeldingen, vragen, opmerkingen zijn welkom op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openveldfeest geeft ruimte

Het Openveldfeest, het Erpse dorpsfeest met  spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek, heeft 16 en 17 september haar zevende editie.

Nu we 2-daags gaan en de bands naar de zaterdagavond verhuizen, hebben we voor de zondagmiddag ruimte en tijd op het podium en onder de startbaan van locatie de Bolle Akker.

alt

De kans voor enkelingen, clubs en verenigingen, van jong tot oud, van amateur tot professioneel om zich te presenteren.  Aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het OpenVeldfeest, de 1e namen

Het Openveldfeest, dit jaar 2-daags,  heeft zaterdagavond en zondagmiddag met spel, kunst, cultuur en muziek  weer gedreven deelnemers, die hun activiteiten, passies en kwaliteiten met Erp willen delen. Nu de bands naar de zaterdagavond verhuizen hebben we voor de zondagmiddag nog ruimte en tijd op het podium, de mogelijkheid voor clubs, verenigingen en artiesten zich te presenteren in de landelijke omgeving van het Aa-dal.

Spel en speelplezier.

Mede-organisator Jong Nederland, die jonge mensen de ruimte geeft die ze nodig hebben, staat altijd garant voor kleine en grote spel en speelactiviteiten. De laatste jaren een thuiswedstrijd op hun locatie de Bolle Akker. Opening van het seizoen, de gelegenheid voor ouders en kinderen om in een ongedwongen sfeer kennis te komen maken.

Folk-blues café.

De Erpse godfather van de blues, Huub van de Berg, heeft zijn plek gevonden in de kantine, waar hij samen met diverse settings Friends een knus folk-blues café creëert. Met de juiste sfeer-ingrediënten, donkere gordijnen voor de ramen, kleedje, bloemetje en kaarsje op de tafels, charmante schaaltjes met zoutjes en een heerlijk exotisch biertje.

Kunst en cultuurgalerij.

Nieuw dit jaar in de organisatie Anneke van de Ven. Deze Erpse schilderes, onlangs een co-expositie in Simeonshof, zal de kunstgalerij verder ontwikkelen. De mogelijkheid voor amateur-kunstenaars om hun werk te presenteren en de gelegenheid voor de niet-kunst-bezoekers om met diverse kunstuitingen kennis te maken.

Heemkundekring Erthepe, volop actief in het Raadhuis met hun tentoonstelling historie van de lokale middenstand, zal aanwezig zijn met voor de kinderen een oudhollandse-spellen-circuit.

Pop,  rock en dancemuziek.

In tegenstelling tot voorgaande jaren is dit jaar niet de zondagavond maar de zaterdagavond het speelveld van de pop en rockbands, op een groot podium met een perfecte licht en geluidsinstallatie. We beginnen met Les Garçons de l'Ariège, de nieuwste loot aan de rijke Erpse muziekboom, december 2016 hun debuut bij Fire & Ice en nu bij het Openveldfeest. 

 En als afsluiter Otto and the Wankers en moeten deze jongens nog een introductie. Volop lokale en regionale optredens, een breed genre, een professionele show, gegarandeerd een muzikaal spektakel. 

otto

Otto and the Wankers

Zaterdagavond en zondagmiddag zullen de Dancaholics, twee jonge JJC-dj’s, voor de  intermezzo’s zorgen en het veld overspoelen met  hun dance-beats.

Dus noteer in uw agenda, het Openveldfeest, zaterdagavond 16 september van 20-24 uur en zondagmiddag 17 september van 14-18 uur, locatie de Bolle Akker aan de Heesakker.

Het Openveldfeest, het Erpse dorpsfeest voor het hele gezin, ontmoeten onder het genot van een zitje, een praatje, een hapje en een drankje. En zoals altijd de toegang is gratis.

Aanmeldingen, vragen en opmerkingen zijn welkom op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Folk Blues Café 2017

Huub van de Berg, muzikant in hart en nieren, is met zijn Bluezy al jaren vaste gast op het Erpse Openveldfeest. Elk jaar weet de band samen met wisselende Friends de kantine van de Bolle Akker, de thuisbasis van het Openveldfeest, om te toveren tot een knus blues / folk cafe.

Bluezy is een 6-persoons formatie waarbij plezier in het maken van muziek voorop staat.

Huub & Friends

Het repertoire van Bluezy kan het best worden omschreven als "puur en eerlijk" wat betekent dat de aanstekelijke (samen)zang wordt begeleid door akoestische instrumenten.

Het ene moment de pure Delta blues het andere moment uptempo folk/pop muziek.

Op het repertoire staan traditionals en standards gegoten in een 'Bluezy jasje' maar ook eigen nummers komen voorbij.

Bezetting: Huub: Zang / Gitaar / Mondharmonica, José: Zang, Anette: Zang / Gitaar, Hans: Zang / Cajun, Ari: Basgitaar en Pim: Saxofoon.

Meer info op www.Bluezy.info

Bluezy op het Openveldfeest, zondag 17 september van 14.00-18.00uur, locatie de Bolle Akker, Heesakker 5 in Erp en de entree is gratis.

Interview Otto and the Wankers - Ot Barten

Otto and the Wankers staan nu voor de derde keer op het Erpse Openveldfeest. Het is dan ook de hoogste tijd om deze mannen eens beter te leren kennen. We bellen met Ot Barten, de frontman van OATW.

Hallo Otto, hoe gaat het met je Wankers?
Haha, uitstekend! De afgelopen maanden waren drukbezet met optredens, zo was onze gig aan de Via Gladiola tijdens de slotdag van de Nijmeegse Vierdaagse echt één groot feest! Op dit moment richten we ons vol op het repeteren van nieuwe nummers. Kortom, we zijn druk bezig als Wankers.

Goed om te horen! Die naam van jullie is ook niet alledaags.. hoe is dit eigenlijk ontstaan?
Getuige onze bandnaam moet het een dampende avond met veel hoogtepunten zijn geweest… En ik zou je er graag meer over vertellen, maar ik heb (gelukkig) niet alles meer helder op mijn netvlies staan. Maar de basis van Otto and the Wankers blijft vier vrienden met een liefde voor muziek die samen een hok zijn ingedoken om zelf muziek te maken. Uiteraard wel een hok met een goedwerkende koelkast, haha!

Ot Barten

Je vertelde eerder over het repeteren van nieuwe nummers, kunnen we deze ook verwachten op het 7de Openveldfeest?
Jazeker! We gaan er opnieuw voor zorgen dat er voor ieder wat wils voorbij gaat komen. We spelen nummers van de jaren 60 tot en met de hits van nu en uiteraard mogen enkele Nederlandse pareltjes niet ontbreken. En naast onze special effects nemen we speciaal voor het Openveldfeest nog extra verrassingen mee… echte collectoritems! Voor zo’n mooi initiatief van het JJC rukken we natuurlijk groots uit!

Kijk, dat zien we graag! Tot slot, wat zijn jullie ambities richting de toekomst?
We hebben onszelf twee ambitieuze doelen gesteld… Allereerst willen we optreden, optreden en nog eens optreden. Op die manier groeien we muzikaal en komen de sexy podiumbeesten in ons nog meer naar voren. En daarnaast willen we nu toch echt eens een vriendin voor onze special effect technicus. Zeker dat tweede doel is flink aanpoten, maar we durven groots te dromen… hahaha! Maar even serieus, eerst gaan we vlammen op zaterdag 16 september op De Bolle Akker. Voor ons een vertrouwd podium en samen met andere Erpse muzikanten gaan we er een mooi feest van maken!

Otto and the Wankers op het Openveldfeest, zaterdag 16 september van 20.30-24.00uur, locatie de Bolle Akker, Heesakker 5 in Erp en de entree is gratis.

Volop Kindervermaak op het OpenVeldfeest

Zondag 17 september staat in Erp het Openveldfeest weer op het programma,  vol en gevarieerd  met lokale en regionale deelnemers.  Jong Nederland Erp neemt het spelprogramma voor haar rekening.

Dit jaar ook weer heerlijk groots van opzet, op hun eigen thuisbasis de Bolle Akker. Van 14.00-18.00uur kan de Erpse jeugd volop kennismaken met o.a. de volgende onderdelen. Klimwand, kratje stapelen, springkussen, de minioren-tent van plezier, kampvuurhapje en oudhollandse spelen via de Heemkunde.

Klimmen op de klimwand van Jong Nederland 

Braskaart

Een braskaart is te koop bij het Jong Nederland informatiepunt, naast de leuke spelen, kunnen de kinderen ‘n snoepzak, ‘n zakje chips en een glaasje ranja scoren.

Minioren-tent van plezier

Speciaal is er voor de allerkleinsten de tent van plezier, verschillende kleinere spellen gericht op de jongsten. Verkleden, schminken, kleuren, de inmiddels bekende verfcentrifuge, een verhalenverteller of gewoon lekker spelen met speelgoed zorgen ervoor dat het ook aan de allerkleinsten aan niets ontbreekt.

Chill-terras

Midden op het terrein staat het Chill-terras vanaf hier kunnen de ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden mooi meekijken naar de vele activiteiten, rustig een drankje doen of gewoon lekker chillen.

Jong Nederland Erp op het Openveldfeest, zondag 17 september van 14.00-18.00uur, locatie de Bolle Akker, Heesakker 5 in Erp en de entree is gratis.

Programma OpenVeldfeest 2017

Zaterdagavond 16 en zondagmiddag 17 september is het zover, de 7e editie van het Openveldfeest, het Erpse dorpsfeest met spel, kunst, cultuur  en muziek. Organisatie Jeugd en Jongerencentrum JJC en Jong Nederland.

Zaterdagavond 20.30-24.00uur

 • Les Garçons de l'Ariège nemen je mee op een muzikale reis door de tijd, Van Ritchie Valens naar the Rolling Stones en vanuit daar weer door naar Bløf. 
 • Otto and the Wankers spelen nummers van de jaren 60 tot en met de hits van nu en uiteraard ontbreken enkele Nederlandse pareltjes niet.

Zondagmiddag 14.00-18.00uur

 • Jong Nederland met klimwand, kratjes stapelen, springkussen, minioren tent  en chillterras .
 • Bluezy and Friends een relaxte ambiance met blues en brabants-talige folk.
 • Kunstgalerij, twaalf amateur kunstenaars, schilderijen, beelden, fascinators, pentekeningen, sieraden, beschilderde shawls, fotografie, keramiek en boeken.
 • Heemkundekring met oudhollandsche spelen.
 • Dancaholics, twee dj’s, trappelend van ongeduld om het veld te overspoelen met hun dance-beats.

Het Openveldfeest, locatie De Bolle Akker aan de Heesakker. Een dag voor kinderen, ouders en grootouders, kennismaken met Erp, genieten van lokaal en regionaal vermaak en ….van elkaar. In het café, bij de kunstgalerij, op het terras,  de speelweide, voor het podium onder de startbaan en rond het kampvuur. Allemaal hartelijk welkom.

Kunst in Erp op het OpenVeldfeest

Met het aanbod van een grotere verscheidenheid aan voornamelijk lokale kunst, zal het Openveldfeest in Erp dit jaar meer het karakter van een zeer gevarieerde kunstmarkt krijgen.

 • Jo Pittens en Tonnie Hoevenaars uit Erp zijn veelzijdige kunstenaars. Zij exposeren zowel prachtige beelden als ook verrassend mooie schilderijen.

Werk van Jo Pittens

 • Tonnie is een selfmade man. Gepensioneerd begon hij met schilderen en later ging hij met steen werken. Hij liet zich o.a. inspireren  door zijn hobby fietsen en door Erp (de kerk).
 • Jo volgde aanvankelijk lessen en haar werk getuigt van haar liefde voor schoonheid. Zij weet kleurrijke stenen tot organisch leven te brengen.
 • Gonnie van de Heijden, eveneens uit Erp, is ook echt een veelzijdige kunstenares. Zij werkt met veel kunde en fantasie. Naast haar acryl schilderijen maakt zij met speciale technieken zeer elegante hoeden en grappige fascinators.
 • Gerda Donkers heeft al vaak haar vooral exotische schilderijen geëxposeerd.
 • Anneke van de Ven doet ook weer mee, deze keer met aquarellen.
 • Pim Luijckx is een zeer bekende grafisch kunstenaar en komt met super mooie pentekeningen.
 • Ook nieuw: een fotografe. Suzanne Gruyters exposeert hier twee series van zeven foto’s.
 • Nellie van de Burgt is beeldhouwster en heeft een keuze gemaakt uit haar vele originele fantasierijke  beelden.
 • Josine de Jong showt haar voornamelijk  glazen sieraden.
 • Wies Jegerings- van Gogh exposeert de door haar romantisch beschilderde zijden en wollen shawls.
 • Lorraine MacLeod toont prachtig keramiek, mede geïnspireerd door haar Schotse roots.
 • Rien van de Elzen komt met  natuurschilderingen waaronder landschappen en uilen.
 • De Brabantse schrijver en uitgever Frans Rummens presenteert naast zijn eerder bekende boeken zoals “ Leven en liefde”, gedichten, korte verhalen en essays, nu zijn jongste boek: “ Brabantse tranen”.    

Dit alles alleen al is een bezoek meer dan waard. 

Kunst op het Openveldfeest, zondag 17 september van 14.00-18.00uur, locatie de Bolle Akker, Heesakker 5 in Erp en de entree is gratis.

Poster Openveldfeest 2017

Openveldfeest, twistend tegen de avond-kou

Onder de startbaan van de Bolle Akker, op de klanken van Queen’s  “Crazy Little Thing Called Love”, twistend in formatie, voor de bezoekers bij het podium, achter de dames en heer van de catering. Heerlijk om te doen en tevens goed tegen de te vroeg ingevallen avond-kou.

De organisatie van het Openveldfeest kan, met dank aan de JJC vrijwilligers, terugzien op een geslaagde 7e editie van het Erpse dorpsfeest. Dit jaar voor het eerst 2-daags.

Zaterdagavond met de Erpse bands. Opening door Les Garcons de l'Ariege, bescheiden als coverband op hun facebook, maar wat een talent. Met meerdere zangers en meerdere stijlen, muzikanten met potentie. Hier horen we nog meer van.

Daarna Otto and the Wankers. En die deden wat ze moeten doen, een professionele show neerzetten. Niks geen kou,  moet Otto gedacht hebben, op het podium actief in korte broek. En als afsluiter de welbekende confetti kanonnen, altijd prettig voor de maandagmorgen veegploeg.

In de pauze house entertainment van Dancaholics, twee jonge JJC dj’s.

Zondagmiddag, buiten een buitje om half vijf, waren de weergoden gunstig.

Jong Nederland op het veld met spel en ontspanning voor de jeugd, Heemkunde Erthepe met oud Hollandsche spelen, Bluezy Huub van de Berg in de kantine met intieme folk en blues, dit jaar met Brabants-talige nummers, hierdoor qua tekst meer herkenbaar in onderwerp en in de gym-zaal en onder de startbaan Anneke van der Ven met liefst twaalf amateur kunstenaars in een zeer omvangrijke en gevarieerde kunstgalerij.

Twee dagen Openveldfeest, twee dagen genieten van Erp voor Erp door Erp, onder het genot van een hapje, een drankje en een praatje. Het was weer kei skon. Allemaal bedankt en tot volgend jaar.