Het Openveldfeest en de actieve vader.

De actieve vader. Zaterdagavond met vrienden genietend van zijn jeugdidolen El-Cid, zondagmorgen parmantig in de oldtimer wachtend op een plaats in de rij van Huub, zondagmiddag ijverig zijn kleinkind helpend het spijkertje in het houten zwaard te tikken en maandagmorgen gewoon weer stukadoren. Ja, die vader was goed bezig.

De organisatie kan, met dank aan de vele JJC vrijwilligers, terugzien op een geslaagde 8e editie van het Openveldfeest, het gemoedelijke Erpse dorpsfeest voor jong en oud op het landelijk gelegen terrein van de Bolle Akker.

Zaterdagavond muziek met de bands. Opening door El-Cid met twee sets nummers van sixties-bands als Steppenwolf, Them en natuurlijk veel Rolling Stones. De muzikanten een jaartje ouder, maar ‘still going strong’. Voor het podium werd heerlijk rock- en-roll gedanst.

El-Cid 'still going strong'

Daarna de beurt aan de BreakOut bandwedstrijd winnaars, te beginnen met Killed by Martians. Het trio uit Veghel, muzikaal sterk gegroeid, speelde enthousiast en gedreven en maakte met hun frisse gitaarmuziek een goede indruk. Afsluiter Season Crow, vijf jongens uit Druten, twee rap-zangers in een funkomgeving met pompende bas en felle gitaar in een intens optreden. In de pauze´s Dancaholics twee jonge JJC dj’s met hun dampende house. 

Zondagmiddag, een heerlijk zonnetje, dit jaar waren de weergoden gunstig gezind. Het was een komen en gaan van ouders, kinderen en kleinkinderen. En er was veel te zien en te beleven.
Voor de kinderen. Mega springkussen, verfcentrifuge en heel veel knutselactiviteiten bij de JJC-ZondagMiddagGroep. De in de wind drogende verfspuit-doeken kregen door het gaas-profiel een bijzonder effect, kandidaten voor de kunstgalerij.

Kandidaat voor de kunstgalerij

Jong Nederland was aanwezig met de stoere klimwand en het spectaculaire kratje-stapelen.
Voor de ouders. Chroom en leder bij Huub van de Wijdeven, trots als een pauw, de oldtimers glanzend gepoetst, met legendarische namen als Corvette, Midget en Stingray. Meester-verteller Huub van de Berg in zijn element in een zeer intiem café, met mooie blues-verhalen en veel Robert Johnson. En van de dagelijkse realiteit naar een ander perspectief bij Anneke van de Ven met twaalf amateur-kunstenaars in een gevarieerde kunstgalerij.

Het Openveldfeest, twee dagen voor ouders, kinderen en kleinkinderen, genieten van muziek, knutselen, spelactiviteiten, kunst, auto’s en … van elkaar, onder het genot van een hapje, een drankje en een praatje. Het was weer kei skon. Allemaal bedankt en tot volgend jaar.

Openveldfeest, wij zijn er klaar voor.

Zaterdagavond 8 en zondagmiddag 9 september is de 8e editie van het Openveldfeest, het Erpse dorpsfeest met muziek, veel spel en knutselplezier, kunst en.… auto’s. Organisatie Jeugd en Jongerencentrum JJC en Jong Nederland en we zijn er klaar voor.

Zaterdagavond 19.00-24.00uur.
- El-Cid met hun rauwe sixties-rock als Rolling Stones, Pretty Things en Steppenwolf.

 

El_Cid de fans


- Killed by Martians, simpel, een power trio met een bak herrie.
- Season Crow, relaxt, een rappende mix van rock, funk en hiphop.
- In de pauze’s, de twee jonge JJC-dj’s Dancaholics en hun dance-beats.

Zondagmiddag 14.00-17.00uur.
- De JJC ZondagMiddagGroep, springkussen, verfcentrifuge, reuze-bellenblaas en zeer veel knutselactiviteiten.
- Jong Nederland met klimwand en het spectaculaire kratje-stapelen.
- Huub vd Berg en vrienden, blues en folkmuziek, reacties en ingevingen van het publiek bepalen de middag.
- Anneke vd Ven en twaalf amateurkunstenaars met beelden, schilderijen, papiersnijwerk, fascinators, sieraden, pentekeningen, met vilt bewerkte shawls en keramiek.
- Huub vd Wijdeven, trotse bezitter van en omringd door een mooie verzameling oldtimer liefhebbers.

- De bouwploeg, handen uit de mouwen.
- De barbezetting, van fris tot heerlijk helder uit Beek en Donk.
- De keukenprinsessen, veel genot voor de inwendige mens.
- De bonnenverkoop, accuraat met A en B.
- De Bolle Akker, het Erpse verenigingscluster, gras kort gewiekt, lig en zit klaar.
- De EHBO, in geval van nood.
- De opruimploeg, soort opbouwen maar dan omgekeerd.

Het Openveldfeest, locatie De Bolle Akker aan de Heesakker. Een dag voor kinderen, ouders en grootouders, kennismaken met Erp, genieten van lokaal en regionaal vermaak en ….van elkaar. In het café, bij de kunstgalerij, op het terras, de speelweide, voor het podium onder de startbaan en rond het kampvuur. Allemaal hartelijk welkom.

De kunstgalerie op het Openveldfeest.

Zoals de voorgaande jaren is er ook dit jaar weer een keur van kunstenaars, die hun prachtig werk gaan tentoonstellen. De kwaliteit is dit jaar bijzonder hoog. U zult ervan staan te kijken!!! Het zal een lust voor het oog zijn. Dat alleen al is een bezoek waard. En wie weet dat u de verleiding niet kunt weerstaan, om een kunstwerk in uw huis te laten pronken!!! Het kan, het hoeft niet.

Er is een grote variatie, om een paar voorbeelden te noemen:
* Frans Kerstens stelt zijn beeldhouwwerk en metalen beelden ten toon.

beeld Frans Kerstens

* Hans van Dommelen, is een kunstenaar in hout. Zijn abstracte werken vertonen veel passie.
* Ina van Inssum, met haar unieke sieraden.
* Pim Luyksx, professioneel grafisch kunstenaar, die met zijn fijne pentekeningen de grillige natuur van de Peel prachtig weergeeft.
* Gonny van der Heijden laat ons genieten van haar fantasievolle hoedjes en fascinators.
* Hanny de Leijer, die met losse maar feilloze hand impressionistische schilderijen maakt.
* Jacqueline Thomassen met haar realistische natuurschilderingen.
* Wilma Verhagen weet met papier snijden kunstige werkjes te maken.
* Trijn showt haar met vilt bewerkte fleurige shawls.
* Elma Klaasse-Bos exposeert de door haar ontworpen zilveren sieraden en sieraden van hoogwaardige kwaliteit edelstenen.
* Anneke van de Ven laat enkele aquarel, olie- en acrylschilderijen zien, vaak geïnspireerd door muziek.
* Karin Deutekom neemt deel met keramiek en beeldhouwwerk.
* En Betsy van de Cammen met abstracte schilderijen.

U ziet het volop amateurkunst om van te genieten. Zondagmiddag 9 september op het Openveldfeest van 14-17uur.

ZondagMiddagGroep gaat op toer.

De ZondagMiddagGroep is een knutselgroep in het JJC. Wij bereiden al vele 10-talle jaren knutsel, frutsel, theater en sportmiddagen voor, dit voor onze lagere schooljeugd van groep 2 tot groep 8. 
Echter dit jaar starten we ons seizoen anders niet met sport of een theater maar we gaan ons laten zien op het Openveldfeest op de Bolle Akker op zondagmiddag 9 september. 

Normaal hebben we een programma van 14.00 uur tot 16.00 uur maar speciaal voor dit evenement draaien we door tot 17.00 uur en nu de entreeprijs!!! Normaal €1.50 nu helemaal gratis en voor iedereen. Wij willen een tipje oplichten van wat wij zoal gaan doen.

We denken terug aan vakantie en maken iets van een leuke vakantieanekdote, we gaan actief met reuze belleblaas aan de gang, we gaan een springkussen lanceren dus de sport komt er toch bij kijken, verfcentrifuge, kaarten maken, timmeren, kleuren, schilderen, plakken enz. Het is dan wel zondag maar doe vooral niet je beste kleren aan.

de verfcentrifuge

Ook worden we ondersteund door Jong Nederland met klimwand en kratjes stapelen, een autoshow met oude auto’s ( wie een leuke auto heeft en die wil laten zien aan Erp en omgeving. info Huub Wijdeven ), kunstgalerij, blues café en muziek op het plein.

Dus als de kinderen willen knutselen gaan de ouders bij ons meestal naar huis op een enkele na, die ons als medewerker helpen. Maar nu!!!!! Kunnen de ouders rondkijken, van muziek genieten onder het genot van een drankje.
Dus wij van de ZondagMiddagGroep zien jullie graag met ons eerste programma op de Bolle Akker.

Folk-blues café interactief.

Huub van de Berg en zijn vrienden zullen ook dit jaar weer de kantine van de Bolle Akker omtoveren tot een knus folk-blues café. Ze maken een praatje (ze gaan buurten), geven uitleg over instrumenten en het nummer en zullen natuurlijk het nummer spelen. Dit kan volledig akoestisch maar ook versterkt zijn.
Bezoekers mogen meedoen met het nummer (tamboerijn, handklap, zang, cajun etc.), dus het wordt allemaal wat actiever en ze hopen op spontane deelname.
Tevens zal worden afgewisseld met een visuele uitleg d.m.v. powerpoint presentatie wanneer het moment zich voordoet.
Maar vooral zullen de omstandigheden; reactie van bezoekers; spontane ingevingen etc. bepalen hoe de middag zal worden ingevuld.

meester Huub

Dit jaar geen set-lijsten die worden ‘afgewerkt’. Het wordt informeler, maar nog steeds blues en folk. Dit betekent dat, afhankelijk van de weersomstandigheden, de muzikale activiteiten binnen en buiten zullen plaatsvinden.
Rode draad is spontaniteit en gezelligheid!

Dus kom genieten, zondagmiddag 9 september van 14-17uur op het Openveldfeest, Bolle Akker in Erp. En de entree is gratis.

Openveldfeest, Erp kleurt rood.

Erp kleurt rood. Niet dat verreweg rood van die mysterieuze groene-mannetjes planeet, maar het dichtbij rood van de knapperende kampvuur-vlammetjes van het Openveldfeest.

Het Openveldfeest dit jaar weer 2-daags, zaterdagavond 8 september de bands en zondagmiddag 9 september spel, knutselen, kunst, muziek en … autos. Dit alles onder de vlag van het Jeugd en Jongerencentrum JJC in samenwerking met Jong Nederland. Locatie De Bolle Akker in de het landelijke Aa-dal. En de toegang is gratis.

Zaterdagavond 19.00-24.00uur.

De zaterdagavond wordt geopend door onze eigen El-Cid, met hun rauwe sixties-rock van Rolling Stones, Spencer Davis Group, Pretty Things en Steppenwolf. Let wel, ze beginnen om 19uur, dus schuif die zaterdagavondmis door naar de zondagmorgen. El Cid mag je niet mis-sen. Daarna optredens van de winnaars van de BreakOuit bandwedstrijd. Killed by Martians, power trio met een bak herrie en liefde voor staccato gitaarrock en Season Crow een rappende mix van rock, funk en hiphop. In de pauze zullen de Dancaholics, twee jonge JJC-dj’s, de Bolle Akker overspoelen met hun dance-beats.

Killed by Martians

Zondagmiddag 14.00-17.00uur.

De zondagmiddag krijgt u een gevarieerd programma, met activiteiten voor jong en oud. Nieuwe deelnemer, de ZondagMiddagGroep, de JJC jeugd-knutselwerkgroep, die met het Openveldfeest hun seizoen opent, heeft springkussen, verfcentrifuge, reuze bellenblaas, kaarten maken, timmeren, kleuren, schilderen en plakken. Het is dan wel zondag, maar doe vooral niet je beste kleren aan. Jong Nederland komt met de klimwand en het spectaculaire kratje stapelen.

kratje stapelen

De kantine van de Bolle Akker wordt door Huub van de Berg and friends omgebouwd tot een knus folk-blues café, met weer lessen folk en blues geschiedenis. De meester maakt een praatje, geeft uitleg en speelt natuurlijk. Bezoekers mogen met tamboerijn, handklap, zang en cajun meedoen. Hun reacties en ingevingen bepalen de middag. Rode draad is spontaniteit en gezelligheid!

Rustpunt op het festival, de kunstgalerij. Anneke vd Ven heeft weer een mooie groep amateurkunstenaars bijeen gebracht. Gonny van der Heijden schilderijen en fascinators, Pim Luijckx pentekeningen, Wilma Verhagen papiersnijwerk, Frans Kerstens beeldhouwwerk, Hans van Dommelen houten beelden. Laat uw zinnen prikkelen.

Als groot spektakel dit jaar een heuse oldtimershow. Kom genieten van al die kleuren, het leder, de ronde vormen, ronkende motoren en natuurlijk het vele chroom. Dit jaar geen dans en zanggroepen. Maar die parmantige oldtimers in rij is toch het begin van een auto-line-dance. En als de eigenaars dan ook nog gaan zingen. Voor de muzikale omlijsting zorgen de Dancaholics.

U ziet het, het Openveldfeest, het Erpse dorpsfeest voor jong en oud is klaar voor de 8e editie. Twee dagen genieten van lokaal vermaak en van elkaar, onder het genot van een zitje, een praatje, een hapje en een drankje. Zaterdagavond 8 en zondagmiddag 9 september, allemaal hartelijk welkom.

Poster Openveldfeest 2018

Het Openveldfeest, de eerste namen.

 Hoe kan het lopen. In spanning wacht je als Openveldfeest-programmeur op de reactie van El Cid om zaterdagavond op het achtste Openveldfeest te spelen, in gedachte als afsluiter. Zegt gitarist Wally droogjes, “We komen Mari, maar dan willen we wel beginnen en … al om zeven uur. Kunnen de kinderen ook meekomen.” Mooi toch, de hele familie komt, opa’s, oma’s, kinderen en kleinkinderen, geheel in de traditie van het Openveldfeest, het Erpse dorpsfeest voor jong en oud. En een verrassing voor de andere twee bands, Killed by Martians en Season Crow, de winnaars van de BreakOut bandwedstrijd. Krijgen zij de eer om de zaterdagavond af te sluiten.

Zoals eerder vermeld hebben we dit jaar zondagmiddag, wegens hun Kaderschouw, slechts een kleine bijdrage van onze vaste steun en toeverlaat Jong Nederland. Maar we zijn zeer verheugd over de deelname van de ZondagMiddagGroep, de JJC jeugd-knutselwerkgroep. Met hun jarenlange ervaring zullen ze zich zeker verrassend presenteren. Verder op de zondagmiddag de steunpilaren, Huub van de Berg met zijn folk-blues café en Anneke van de Ven met haar kunstgalerij. Daarnaast heeft de werkgroep, met name onze politicus, wel zijn wilde haren, maar niet zijn wilde ideeën verloren. Van dweilorkesten en zangkoren tot dansmanifestatie en oldtimershow. Afwachten.

                      

    

ZondagMiddagGroep Paas-knutsels

Verder nieuws: een aanpassing in de datum.

Wegens een dubbele agenda is de datum een week vervroegd en wordt nu zaterdagavond 8 en zondagmiddag 9 september. Het Openveldfeest, het 2-daagse Erpse dorpsfeest, waar de bezoekers kunnen genieten van een breed scala activiteiten. Dit alles op de landelijk gelegen Bolle Akker, onder de hoede van het Jeugd en Jongerencentrum JJC. Een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje, een hapje en een praatje. En zoals altijd de toegang is gratis. Aanmeldingen, vragen, opmerkingen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Openveldfeest heeft de lentekriebels.

 Wie weet het nog, het Openveldfeest 2017. Zaterdagavond dansend tegen de avond kou met Les Garçons de l'Ariège, Otto and the Wankers en house entertainment van de jonge Dancaholics. Zondagmiddag, Jong Nederland met spel en ontspanning, Erthepe met oud Hollandsche spelen, Huub van de Berg met intieme folk en blues en Anneke van der Ven met liefst twaalf amateurkunstenaars.

En de werkgroep heeft de lentekriebels, nou ja lente, bij dit schrijven is het buiten amper 4 graden, maar toch het gevoel is er. En het programma begint vorm te krijgen.

Op de zaterdagavond optredens van de BreakOut bandwedstrijd winnaars, Killed by Martians met fruitfrisse garagerock en Season Crow met een mix van rock, funk en hiphop. Als hoofdact staat het legendarische El-Cid op het programma.

El-Cid

De zondagmiddag is weer bestemd voor spel en speelplezier, kunst, cultuur, zang, dans en (lichte) muziek van Erpse artiesten, clubs en verenigingen. Aanmeldingen zijn nog welkom. Jong Nederland is wegens hun Kaderschouw dit jaar beperkt met spel-attracties aanwezig. De organisatie is daarom verheugd over de deelname van de ZondagMiddagGroep, de JJC jeugd-knutselwerkgroep. Met een jarenlange ervaring zullen ze zich zeker verrassend presenteren.

Het Openveldfeest, het 2-daagse Erpse dorpsfeest, waar de bezoekers kunnen genieten van een breed scala deelnemers met uiteenlopende activiteiten. Dit alles op de landelijk gelegen Bolle Akker, onder de hoede van het Jeugd en Jongerencentrum JJC. Een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje, een hapje en een praatje.

De werkgroep heeft de lentekriebels, trappelend van ongeduld, op naar een geweldige achtste editie. Datum zaterdagavond 15 en zondagmiddag 16 september. Aanmeldingen, vragen, opmerkingen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..