Openveldfeest, Erp kleurt rood.

Erp kleurt rood. Niet dat verreweg rood van die mysterieuze groene-mannetjes planeet, maar het dichtbij rood van de knapperende kampvuur-vlammetjes van het Openveldfeest.

Het Openveldfeest dit jaar weer 2-daags, zaterdagavond 8 september de bands en zondagmiddag 9 september spel, knutselen, kunst, muziek en … autos. Dit alles onder de vlag van het Jeugd en Jongerencentrum JJC in samenwerking met Jong Nederland. Locatie De Bolle Akker in de het landelijke Aa-dal. En de toegang is gratis.

Zaterdagavond 19.00-24.00uur.

De zaterdagavond wordt geopend door onze eigen El-Cid, met hun rauwe sixties-rock van Rolling Stones, Spencer Davis Group, Pretty Things en Steppenwolf. Let wel, ze beginnen om 19uur, dus schuif die zaterdagavondmis door naar de zondagmorgen. El Cid mag je niet mis-sen. Daarna optredens van de winnaars van de BreakOuit bandwedstrijd. Killed by Martians, power trio met een bak herrie en liefde voor staccato gitaarrock en Season Crow een rappende mix van rock, funk en hiphop. In de pauze zullen de Dancaholics, twee jonge JJC-dj’s, de Bolle Akker overspoelen met hun dance-beats.

Killed by Martians

Zondagmiddag 14.00-17.00uur.

De zondagmiddag krijgt u een gevarieerd programma, met activiteiten voor jong en oud. Nieuwe deelnemer, de ZondagMiddagGroep, de JJC jeugd-knutselwerkgroep, die met het Openveldfeest hun seizoen opent, heeft springkussen, verfcentrifuge, reuze bellenblaas, kaarten maken, timmeren, kleuren, schilderen en plakken. Het is dan wel zondag, maar doe vooral niet je beste kleren aan. Jong Nederland komt met de klimwand en het spectaculaire kratje stapelen.

kratje stapelen

De kantine van de Bolle Akker wordt door Huub van de Berg and friends omgebouwd tot een knus folk-blues café, met weer lessen folk en blues geschiedenis. De meester maakt een praatje, geeft uitleg en speelt natuurlijk. Bezoekers mogen met tamboerijn, handklap, zang en cajun meedoen. Hun reacties en ingevingen bepalen de middag. Rode draad is spontaniteit en gezelligheid!

Rustpunt op het festival, de kunstgalerij. Anneke vd Ven heeft weer een mooie groep amateurkunstenaars bijeen gebracht. Gonny van der Heijden schilderijen en fascinators, Pim Luijckx pentekeningen, Wilma Verhagen papiersnijwerk, Frans Kerstens beeldhouwwerk, Hans van Dommelen houten beelden. Laat uw zinnen prikkelen.

Als groot spektakel dit jaar een heuse oldtimershow. Kom genieten van al die kleuren, het leder, de ronde vormen, ronkende motoren en natuurlijk het vele chroom. Dit jaar geen dans en zanggroepen. Maar die parmantige oldtimers in rij is toch het begin van een auto-line-dance. En als de eigenaars dan ook nog gaan zingen. Voor de muzikale omlijsting zorgen de Dancaholics.

U ziet het, het Openveldfeest, het Erpse dorpsfeest voor jong en oud is klaar voor de 8e editie. Twee dagen genieten van lokaal vermaak en van elkaar, onder het genot van een zitje, een praatje, een hapje en een drankje. Zaterdagavond 8 en zondagmiddag 9 september, allemaal hartelijk welkom.