Het Openveldfeest heeft lentekriebels.

Wie weet het nog, het Openveldfeest 2018. De zaterdagavond, heerlijk rock-en-roll dansen met ‘still going strong’ El-Cid, frisse gitaarmuziek van Killed by Martians, intense funk-rap van Season Crow en dampende house van de Dancaholics. De zondagmiddag, knutselen met de ZondagMiddagGroep, spectaculaire attracties bij Jong Nederland, meester-verteller mister-blues Huub van de Berg, de kunstgalerij van Anneke van de Ven en veel chroom en leer bij de oldtimers van Huub van de Wijdeven.

De voorbereidingen voor het Openveldfeest 2019, zijn in volle gang. De werkgroep heeft lentekriebels, nou ja lente, bij dit schrijven slaan hagelbuien op het serredak, maar het programma, met in de loop der jaren steeds meer vaste deelnemers, begint vorm te krijgen.

De zaterdagavond, zoals gebruikelijk de muziekavond, met dit jaar drie beginnende jonge bands. Aftrap door de BreakOut bandwedstrijd winnaars, de Greenday tributeband Minority en Holsaby, lichte popmuziek met funky invloeden en afsluiter, de openbaring van vorig jaar, uit Veghel, een uur lang garagerock van Killed by Martians. De pauze’s worden ingevuld door de Dancaholics.

foto: Killed by Martians

De zondagmiddag, de spel en speelplezier kindermiddag, met veel activiteiten mogelijk gemaakt door de ZondagMiddagGroep en Jong Nederland. Maar ook voor ouders en grootouders is volop te beleven. Geestverruimend dwalen langs diverse uitingen amateurkunst, gezellig op het terras laid-back met rustige folk-bluesmuziek, en zeker de vaders, ogen te kort en sneller stromend bloed bij de aanblik van een heleboel glinsterende oldtimers.

Het Openveldfeest, het 2-daagse Erpse dorpsfeest, waar jong en oud kan genieten van een breed scala activiteiten. Dit alles op het landelijk gelegen terrein van de Bolle Akker, onder de hoede van het Jeugd & Jongerencentrum JJC. Een gemoedelijk samenzijn onder het genot van een drankje, een hapje en een praatje. Datum zaterdagavond 14 september van 20.00uur – 24.00uur en zondagmiddag 15 september van 14.00uur – 17.00uur en zoals altijd de toegang is gratis.

Het Openveldfeest, de eerste namen zijn er, op naar een geweldige negende editie. Aanmeldingen, vragen, opmerkingen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Openveldfeest, Erp kleurt rood.

Erp kleurt rood. Niet het stress-rood van het, bij 40graden, schrijven van al die vergunningsbijlages (het worden er elk jaar meer), maar het ontspannen rood van de knapperende kampvuur-vlammetjes. (let wel vergunningverlener dit is een symbolisch kampvuur, het staat niet in de vergunning).

Het Openveldfeest, georganiseerd door het Jeugd & Jongeren Centrum JJC in samenwerking met Jong Nederland Erp. Zaterdagavond 14 september 19-23uur en zondagmiddag 15 september 14-17uur. Locatie de Bolle Akker in het landelijke Aa-dal. En de toegang is gratis.

Zaterdagavond
De zaterdagavond is de muziekavond van de JJC werkgroep BreakOut , met optredens van de bandwedstrijd winnaars. Dit jaar Minority, een jonge Greenday tributeband en Holsaby, lichte popmuziek met funky invloeden. Als afsluiter een grote naam uit de rijke BreakOut historie, Killed by Martians, het talentvolle trio uit Veghel, speelt garagerock met liefde voor de staccato-gitaar. In de pauzes zullen de Dancaholics, twee jonge JJC-dj’s, de Bolle Akker overspoelen met hun dance-beats.

foto: Minority

foto: Holsaby

Zondagmiddag
De zondagmiddag is voor de kinderen (en hun ouders). De JJC werkgroep, de ZondagMiddagGroep en de Erpse afdeling van Jong Nederland openen dan feestelijk het nieuwe jeugdwerk-seizoen.
De ZondagMiddagGroep is de knutselwerkgroep voor het fijnere handwerk, zagen, timmeren, schilderen, knippen en plakken. Daarnaast is er de verfcentrifuge en het springkussen.
Jong Nederland komt met de grotere werk, het spectaculaire kratjes-stapelen en de uitdagende klimwand. Volop vertier voor uw kinderen op een veld vol spel en speelplezier.

Aan de ouders is ook gedacht. Onder de startbaan een knus muziekterras met de laid-back klanken van Bluezy en ongetwijfeld weer folk/blues geschiedenisles van frontman meester Huub.
Binnen in de gymzaal, de kunstgalerij. Geestverruimend dwalen langs abstracte fotografie en impressionistische schilderkunst. Laat uw zinnen prikkelen.
Buiten op het grasveld de ronde vormen, de felle kleuren, het leer, het chroom, het geluid van ronkende motoren, oftewel genot en opwinding bij de oldtimershow.

Erp kleurt rood, het Openveldfeest, het 2-daagse Erpse dorpsfeest, met spel, kunst, cultuur en muziek, is klaar voor de 9e editie. Twee dagen met een breed scala activiteiten voor jong, oud en ouder. Onder het genot van een zitje, een praatje, een hapje en een drankje. Allemaal hartelijk welkom.