Het Openveldfeest en de stormbaan.

Openveldfeest zondagmiddag, wat een prachtige kindermiddag. Volop zon, volop uitdaging, volop spel en speelplezier. Kratjesstapelen, klimwand, reuze lego blokken, vier op een rij, mega jenga, reuze voetbalgoal, limbodansen en als klap op de vuurpijl de 20 meter stormbaan. Klimmen, glijden, vallen, opstaan en … weer doorgaan, over heuvels en door tunnels. Fantastisch.

De organisatie kan terugzien op een geslaagde 9e editie van het Openveldfeest, het Erpse familiedorpsfeest op het landelijk gelegen terrein van de Bolle Akker.

Zaterdagavond muziek met de bands. Opening door de BreakOut winnaars, Holsaby met een inspirerende set synthesizer popmuziek en Minority, niks pop, gewoon rammen, een uur lang het beste van Green Day. Als afsluiter, met een grote schare fans, een oude bekende en ze worden steeds beter, Killed by Martians uit Veghel.

Zondagmiddag, een heerlijk zonnetje en een komen en gaan van ouders, kinderen en kleinkinderen. En er was veel te zien en te beleven.
Voor de kinderen, een half veld vol spellen. Lichte angst in de ogen, maar vastberaden de top te halen bij het kratjes-stapelen, de stoere klimwand, met papa reuze-legoblokken kastelen bouwen, de jongens bij de voetbal-gooaal, de meisjes bij het limbodansen, ja het rolpatroon zit er ook in Erp nog in, de fascinerende verfcentrifuge, maar ook gewoon simpel van een ballon een olifant maken. De ZondagMiddagGroep en Jong Nederland weten wat kinderen willen.

met papa kastelen bouwen

Voor de ouders, chroom en leder, neus onder de motorkap, 34 oldtimers glanzend gepoetst, met legendarische namen als Corvette, Midget en Stingray, Bluezy op het terras onder de startbaan, laidback klanken met een heerlijke sax en van de dagelijkse realiteit naar een ander perspectief bij een breed scala schilderijen en foto’s in de kunstgalerij.

Het Openveldfeest, twee dagen voor jong en oud, genieten van muziek, knutselen, spelactiviteiten, kunst, auto’s en … van elkaar, onder het genot van een hapje, een drankje en een praatje. Het was weer kei skon. Allemaal bedankt en tot volgend jaar.

Openveldfeest, we zijn er klaar voor

Zaterdag 14 en zondag 15 september is de 9e editie van het Openveldfeest, het Erpse familiedorpsfeest met muziek, spel, knutselplezier, kunst en.… auto’s. Organisatie Jeugd & Jongeren Centrum JJC en we zijn er klaar voor. 

Zaterdagavond 20.00-24.00uur.
- Holsaby, alternatieve pop/rock geïnspireerd door de Staat en de Editors.

- Minority, Green Day tribute, een ongelooflijke hoeveelheid jeugdig enthousiasme.
- Killed by Martians, uit Veghel, garagerock met liefde voor de staccato-gitaar.
- De JJC-dj’s Dancaholics met de pauze beats.

Zondagmiddag 14.00-17.00uur.
- De JJC ZondagMiddagGroep, stormbaan van 20mtr, mega jenga en reuze lego blokken.

20 meter stormbaan 


- Jong Nederland met klimwand en het spectaculaire kratje-stapelen.
- Huub vd Berg en vrienden, blues en folk op het terras onder de startbaan.
- Kunstgalerij met impressionistische schilderkunst en abstracte fotografie.
- Diverse trotse bezitters van prachtige oldtimers.

- De bouwploeg, handen uit de mouwen.
- De barbezetting, van fris tot heerlijk helder uit Beek en Donk.
- De keukenprins en prinses, genot voor de inwendige mens.
- De bonnenverkoop, accuraat met A en B.
- De Bolle Akker, het Erpse verenigingscluster, gras kort gewiekt, lig en zit klaar.
- De EHBO, in geval van nood.
- De opruimploeg, soort opbouwen maar dan omgekeerd.

Het Openveldfeest, locatie De Bolle Akker aan de Heesakker. Een dag voor kinderen, ouders en grootouders, kennismaken met Erp, genieten van lokaal en regionaal vermaak en ….van elkaar. Op het terras, bij de kunstgalerij, op de speelweide, voor het podium en bij het blinkend chroom. Allemaal hartelijk welkom. 

Openveldfeest 2019 poster

Het Openveldfeest heeft lentekriebels.

Wie weet het nog, het Openveldfeest 2018. De zaterdagavond, heerlijk rock-en-roll dansen met ‘still going strong’ El-Cid, frisse gitaarmuziek van Killed by Martians, intense funk-rap van Season Crow en dampende house van de Dancaholics. De zondagmiddag, knutselen met de ZondagMiddagGroep, spectaculaire attracties bij Jong Nederland, meester-verteller mister-blues Huub van de Berg, de kunstgalerij van Anneke van de Ven en veel chroom en leer bij de oldtimers van Huub van de Wijdeven.

De voorbereidingen voor het Openveldfeest 2019, zijn in volle gang. De werkgroep heeft lentekriebels, nou ja lente, bij dit schrijven slaan hagelbuien op het serredak, maar het programma, met in de loop der jaren steeds meer vaste deelnemers, begint vorm te krijgen.

De zaterdagavond, zoals gebruikelijk de muziekavond, met dit jaar drie beginnende jonge bands. Aftrap door de BreakOut bandwedstrijd winnaars, de Green Day tributeband Minority en Holsaby, lichte popmuziek met funky invloeden en afsluiter, de openbaring van vorig jaar, uit Veghel, een uur lang garagerock van Killed by Martians. De pauze’s worden ingevuld door de Dancaholics.

foto: Killed by Martians

De zondagmiddag, de spel en speelplezier kindermiddag, met veel activiteiten mogelijk gemaakt door de ZondagMiddagGroep en Jong Nederland. Maar ook voor ouders en grootouders is volop te beleven. Geestverruimend dwalen langs diverse uitingen amateurkunst, gezellig op het terras laid-back met rustige folk-bluesmuziek, en zeker de vaders, ogen te kort en sneller stromend bloed bij de aanblik van een heleboel glinsterende oldtimers.

Het Openveldfeest, het 2-daagse Erpse dorpsfeest, waar jong en oud kan genieten van een breed scala activiteiten. Dit alles op het landelijk gelegen terrein van de Bolle Akker, onder de hoede van het Jeugd & Jongerencentrum JJC. Een gemoedelijk samenzijn onder het genot van een drankje, een hapje en een praatje. Datum zaterdagavond 14 september van 20.00uur – 24.00uur en zondagmiddag 15 september van 14.00uur – 17.00uur en zoals altijd de toegang is gratis.

Het Openveldfeest, de eerste namen zijn er, op naar een geweldige negende editie. Aanmeldingen, vragen, opmerkingen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Openveldfeest, Erp kleurt rood.

Erp kleurt rood. Niet het stress-rood van het, bij 40graden, schrijven van al die vergunningsbijlages (het worden er elk jaar meer), maar het ontspannen rood van de knapperende kampvuur-vlammetjes. (let wel vergunningverlener dit is een symbolisch kampvuur, het staat niet in de vergunning).

Het Openveldfeest, georganiseerd door het Jeugd & Jongeren Centrum JJC in samenwerking met Jong Nederland Erp. Zaterdagavond 14 september 20-24uur en zondagmiddag 15 september 14-17uur. Locatie de Bolle Akker in het landelijke Aa-dal. En de toegang is gratis.

Zaterdagavond
De zaterdagavond is de muziekavond van de JJC werkgroep BreakOut , met optredens van de bandwedstrijd winnaars. Dit jaar Minority, een jonge Green Day tributeband en Holsaby, lichte popmuziek met funky invloeden. Als afsluiter een grote naam uit de rijke BreakOut historie, Killed by Martians, het talentvolle trio uit Veghel, speelt garagerock met liefde voor de staccato-gitaar. In de pauzes zullen de Dancaholics, twee jonge JJC-dj’s, de Bolle Akker overspoelen met hun dance-beats.

foto: Minority

foto: Holsaby

Zondagmiddag
De zondagmiddag is voor de kinderen (en hun ouders). De JJC werkgroep, de ZondagMiddagGroep en de Erpse afdeling van Jong Nederland openen dan feestelijk het nieuwe jeugdwerk-seizoen.
De ZondagMiddagGroep is de knutselwerkgroep voor het fijnere handwerk, zagen, timmeren, schilderen, knippen en plakken. Daarnaast is er de verfcentrifuge en het springkussen.
Jong Nederland komt met de grotere werk, het spectaculaire kratjes-stapelen en de uitdagende klimwand. Volop vertier voor uw kinderen op een veld vol spel en speelplezier.

Aan de ouders is ook gedacht. Onder de startbaan een knus muziekterras met de laid-back klanken van Bluezy en ongetwijfeld weer folk/blues geschiedenisles van frontman meester Huub.
Binnen in de gymzaal, de kunstgalerij. Geestverruimend dwalen langs abstracte fotografie en impressionistische schilderkunst. Laat uw zinnen prikkelen.
Buiten op het grasveld de ronde vormen, de felle kleuren, het leer, het chroom, het geluid van ronkende motoren, oftewel genot en opwinding bij de oldtimershow.

Erp kleurt rood, het Openveldfeest, het 2-daagse Erpse dorpsfeest, met spel, kunst, cultuur en muziek, is klaar voor de 9e editie. Twee dagen met een breed scala activiteiten voor jong, oud en ouder. Onder het genot van een zitje, een praatje, een hapje en een drankje. Allemaal hartelijk welkom.