Jeugd en Jongeren Centrum - Erp

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Alles over het JJC

Jan Linders Fonds

E-mail Afdrukken

Jan Linders Erp reikt 1403,10 uit aan Jeugd- en Jongeren Centrum Erp (JJC-ERP)

Maar liefst € 1403,10 is er in de afgelopen maanden van dit jaar opgehaald voor en door het Jeugd- en Jongeren Centrum Erp. Jan Linders Erp reikte in eigen supermarkt een symbolische cheque uit aan hun lokale goede doel van het Jan Linders Fonds. Door de goede samenwerking tussen medewerkers, klanten en het goede doel is de inzameling de afgelopen paar maanden een groot succes geweest.

Succesvolle activiteiten

Een groot deel van het ingezamelde bedrag komt voort uit de verkoop van producten die bekroond zijn tot ‘Beste Product van het jaar 2015-2016’. Van ieder product ging 1 euro naar het goede doel. Daarnaast zijn de goede doelen zelf ook zeer actief geweest. In samenwerking met hun supermarkt werden er verschillende activiteiten georganiseerd in het kader van het fonds. Ook in het komende half jaar kunnen de klanten van Jan Linders nog acties voor en door het lokale doel van hun supermarkt verwachten.

  

Jan Linders Fonds

In 2013 vierde supermarktketen Jan Linders haar 50-jarig jubileum. Ter ere van dit jubileum is de Stichting ‘Jan Linders Fonds’ opgericht. Een zelfstanding fonds, met als doel het ondersteunen van lokale initiatieven, die de leefbaarheid in de omgeving direct of indirect verbeteren. Dit jaar worden 59 lokale doelen ondersteunt met behulp van klanten van de supermarkt. Elke Jan Linders supermarkt kiest zelf een eigen goede doel, waarvoor geld ingezameld wordt door middel van acties en eigen activiteiten.

Introductie nieuwe huisstijl

E-mail Afdrukken

Tijden veranderen ...

Bob Dylan zong erover in 1964, 10 jaar voor het begin van het Berenhol, "The times they are a-changin" of te wel "De Tijden veranderen"

Het Erpse Jeugd en Jongeren Centrum blijft daarin niet achter. Actief als altijd, in het inmiddels 40 jarig bestaan, is besloten met een nieuwe huisstijl naar buiten te treden.

Woensdagavond 5 november 2014 is aan medewerkers van de verschillende groepen de nieuwe "corporate indentity" en in gewoon nederlands "Huisstijl" getoond. De nieuwe, door Tim Verbakel ontworpen, stijl en logo werd door de aanwezige medewerkers goed ontvangen. Met deze nieuwe huisstijl verwachten we dat ALLE activiteiten van de diverse groepen beter herkent worden als een activiteit van "JJC Erp"

Het nieuwe logo wordt 28 december aan het publiek gepresenteerd.

Historische Foto's Kindervakantieweek

E-mail Afdrukken

Na veel zoeken in die oude schoenendoos met foto's is het gelukt om een aantal prenten van de beginjaren van de Kindervakantieweek van het Berenhol van 1979 tot het Jeugd en Jongeren Centrum van 2002 bij elkaar te plaatsen op onze website.

Wie O wie staan er allemaal op die plaatjes? 

Om de dia voorstelling wat groter te kijken hoef je maar op de diashow te klikken om doorgestuurd te worden naar ons webalbum.

Oudheidkundige vondst in het Jeugd en Jongeren Centrum !


Bij opruimwerkzaamheden in het JJC gebouw aan de Ottenstraat, voorheen Schoolstraat in Erp, heeft men een oudheidkundig boekwerk ontdekt.
Het betreft hier een boekje met de titel 50 JAAR JEUGDWERK - 10 JAAR "BERENHOL". Dit boek is in de vorige eeuw, te weten in 1984, onder de bevolking in de toen nog zelfstandige gemeente Erp onder de inwoners verspreid.
Dit vond plaats wegens het 10 jarig bestaan van het Jeugd en Jongeren Centrum dat toen nog de naam BERENHOL droeg. Om u de mogelijkheid van inzage te bieden is besloten om het geheel te digitaliseren en op deze website te plaatsen. Helaas is de kwaliteit van de getoonde foto's door deze bewerking niet optimaal te noemen. Mochten tijdens de verdere opruimwerkzaamheden meerdere foto's, of van belang zijnde oudheidkundige artikelen te voorschijn komen, zullen die zeker op deze website geplaatst gaan worden.
Er is inmiddels ook een digitale versie in de vorm van een PDF bestand beschikbaar. Interesse voor die uitgave kan aangevraagd worden via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .               Klik op de afbeelding om het boek door te bladeren    

Achtergelaten en gevonden voorwerpen


Tijdens en na de vele evenementen gebeurt het regelmatig dat er artikelen achterblijven. Dit gebeurt in het JJC gebouw maar bijvoorbeeld ook op het veld na de Kindervakantieweek.

Al deze achtergebleven voorwerpen, waaronder heel vaak kleding, maar ook beursjes met of zonder inhoud worden een ruime periode bewaard in het JJC gebouw.

Indien je denkt dat jouw vermiste jas, das, linker schoen of je portemonnee met een hele of halve Euro zich in bewaring bevind bij het JJC kom dan langs op woensdagavond om te informeren naar het verloren gewaande. Op woensdagavond is er (bijna) altijd iemand in het gebouw aanwezig tussen 19:00 en 22:30 uur. En in deze tijd van Internet is het ook mogelijk om een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
Verwacht van ons niet altijd een antwoord, Na de laatste Kindervakantieweek zijn er bijvoorbeeld 14 handdoeken achter gelaten, dit maakt het voor ons onmogelijk om vast te stellen of die groen/grijze of de grijs/groene uw bezit betreft.

De bewaartermijn die gehanteerd wordt is ongeveer één maand, daarna gaat de kleding in de kledingcontainer. De halve Euro gaat naar het Goede Doel, niet de muziekgroep van Henk Westbroek maar de kasbeheerder van het JJC zal de donaties ten goede gebruiken. De resterende artikelen worden na een weloverwogen beoordeling op het juiste hergebruik gewaardeerd. (Kort gezegd - Het gaat naar het stort)

Vernieuwde Discotheek


Het onderhoud team is inmiddels klaar met alle aanpassingen aan het plafond en de discotheek. Spaceframe heeft net als in de achterste zaal diverse trussen en andere aluminium constructies geleverd, onze beeldschermen zijn nu geheel in stijl gemonteerd, maar ook de discotheek is van gelijkwaardige aluminium ornamenten voorzien. De lichteffecten zijn aangebracht en ingeregeld. Een nieuwe rookmachine, met een zeer grote capaciteit, laat die effecten op zijn mooist uitkomen en creert daarbij een geweldige sfeer.

De geheel opgeknapte discotheek is niet alleen van deze tijd, maar zelfs een stap voor. Het is een compleet Multi Media Centrum geworden. Alle wensen die aanwezig waren onder de verschillende werkgroepen zijn allemaal mogelijk gemaakt. Gelet op de verschillende gebruiken in al die werkgroepen heeft het onderhoudsteam een geweldige prestatie geleverd om het tot een werkbaar geheel samen te smeden. Zoals te lezen uit bovenstaande is de aanpassingsoperatie compleet afgerond en kan er weer volop gebruik van alles gemaakt worden.

Daarom is het ook weer mogelijk om een kinderfeest te organiseren voor kinderen van de basis school. Voor meer informatie stuur een mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.   en je krijgt de voorwaarden toegestuurd. Hieronder een paar indrukken van de nieuwe discotheek.

 

Organisatie


Het Jeugd en Jongeren Centrum is opgericht in 1974 onder de naam Berenhol en bestond in 2014 dus 40 jaar.

berenhol sticker

Waarom Berenhol? Het verhaal gaat dat in vroeger tijden de Erpse boeren een beer opgejaagd hadden. Die beer was de kerk in gevlucht. Daardoor is ook de anekdote ontstaan met de vraag waarom de ramen in de Erpse kerk zo hoog zitten? Dat was om de beer, die tijdens de jacht de kerk ingevlucht was, binnen te houden! Zoals met veel verhalen die doorverteld, maar niet opgeschreven worden weten wij ook niet hoe hoog het waarheidsgehalte hiervan is. Feit is dat de inwoners van Erp genoemd worden als Erpse Beren zoals een inwoner in Veghel Kuus genoemd wordt.
Een meer verantwoorde uitleg is hier te vinden. (helaas werkt deze link op dit moment niet)

In het begin waren er alleen de disco avonden voor de jeugd van 12 tot 16 jaar. In de zeventiger jaren was de uitgaansmogelijkheid die in "Het Berenhol" voor die leeftijdsgroep geboden werd een unicum. Simpel gezegd, als je in die leeftijd zat, verveelde je je eigen rot op zaterdagavond. De televisie was nog niet in elke huiskamer aanwezig en waar dat wel was waren er 2 zenders op te ontvangen. Dat het een schot in de roos was bleek eruit dat de jeugdige bezoekers toendertijd niet alleen uit Erp maar uit de wijde omgeving kwamen.

Al snel werd het programma-aanbod uitgebreid met o.a. de zondagmiddaggroep met activiteiten voor de jeugd van 5 tot 11 jaar. Ook de Kindervakantieweek en Avondwandelvierdaagse werden aan het programma aanbod toegevoegd. Daarnaast waren er veel programma's met muziek als thema zoals het Open Veldfeest, Hartje-Winterfestival en muziekgroep presentaties. Ook deed de Fancy-Fair het goed eind jaren zeventig en begin jaren tachtig. Sommige programma's zijn niet meer, andere liggen in de koelkast maar nog steeds zorgen de vrijwilligers van het JJC voor een breed programma aanbod voor iedereen. De jeugd blijft echter de voornaamste doelgroep. Wil je weten wat er georganiseerd wordt en wanneer kijk dan regelmatig in de agenda hier op de website of zie de berichten in De Erpse Krant.

alt
alt  

Op dit moment zijn de we actief met: 

Jeugd 5-12. ook wel de "zondagmiddaggroep"

 

Deze leeftijdsgroep kinderen worden regelmatig uitgenodigd om op zondagmiddag bij ons te komen knutselen of zich te vermaken. Elke keer is er een ander thema. Ook theater met allerlei artiesten zoals een jongleur, interactief toneel of een clown zijn activeiten die ontplooit worden.

Club Four

De basis van Het Berenhol / Jeugd en Jongeren Centrum. Met diverse aan/uit periodes voor de jeugd van 12 tot en met 15 jaar. In 2012 is Club Four gestart met een knallend feest met Radio 538. In november 2013 is Club Four helaas gestopt wegens een lage opkomst van de jeugd. Anno oktober 2014 is het weer gestart met een nieuwe organisatie en een nieuwe DJ. Maar dit maal voor de groepen 7 en 8!

Kinder Vakantie Week.

Elk jaar gaan kinderen van de basischolen uit Erp, Keldonk en Boerdonk in de 1e week van de schoolvakantie hutten bouwen en spelletjes doen in de Goorse bossen. Meer informatie vind je bij Kindervakantieweek op deze website.

Wandelen:

Jaarlijks wordt er in juni de Avond Wandel Vierdaagse georganiseerd. Deelnemers kunnen kiezen tussen verschillende afstanden. Een groot aantal deelnemers komt van de basischolen in Erp, Keldonk en BoerdonkIn januari organiseren wij een Winter Wandeltocht. Ook hier kun je kiezen voor verschillende afstanden. Ga voor meer informatie naar wandelen.

BreakOut:

Omdat muziek een belangrijk historisch gegeven is in het JJCgeeft deze werkgroep beginnende muzikanten de mogelijkheid zich aan het publiek te presenteren.

Openveldfeest:

Na een paar stilstand jaren opnieuw gestart uit nostalgiemaar zeker in deze moderne en jachtige tijd van steeds grotere Mega en Super Parties, een heerlijke zondagmiddag en avond ontspanning voor het hele gezin.

Verhuur:

U kunt bij ons onder bepaalde voorwaarden ruimte en/of spullen huren. Ga voor meer informatie naar verhuur.

Elke groep binnen het JJC is voor een groot deel zelfstandig in het bepalen van hun programma aanbod, en heeft als het ware een eigen bestuur, intern aangemerkt als kerngroep. Het hoofdbestuur zorgt voor de contacten met b.v. de gemeente en andere organisaties.

 

Huisvesting

 

Het gebouw is een aantal jaren geleden geheel gerenoveerd, met nieuwbouw uitgebreid en aangepast aan de eisen van de tijdHet is ook in gebruik door andere huurders die soms een vergader- of oefenruimte nodig hebben. In 2013 is onze medegebruiker Jong Nederland Erp vertrokken naar een nieuw onderkomen op De Bolle Akker bij de fietscrossbaan. De Bibliotheek heeft inmiddels haar intrek in het gebouw genomen.

WAWP Onderhouds Team


De w.a.w.p. is een hechte groep mensen die al jarenlang op woensdagavond aan het werk zijn om het gebouw en de in bezit zijnde apparatuur in optimale staat te houden. De werkzaamheden lopen uiteen van het vervangen van een kapotte lamp tot het maken van een compleet verlichtingsplan en de realisatie hiervan. Maar ook schilder en timmerwerk wordt door de groep uitgevoerd. Als de andere groepen technische ondersteuning nodig hebben kunnen zij ook een beroep doen op het onderhouds team.

De volgende projecten heeft de groep gerealiseerd:

Vernieuwen plafonds zaal 1, zaal 2, en de gang en entréé.
Verlichting ophangen in gang zaal 1
Opbouw van een zeer eigentijdse discotheek met alle hedendaagse multimedia mogelijkheden

Na jaren van erbij maken en monteren van licht effecten, is er inmiddels volledig omgeschakeld naar een professionele DMX aansturing voor alle verlichtings effecten, zodat dit ook in de toekomst veilig kan werken. Sommige effect verlichting is afkomstig uit Broadway waar het vele jaren dienst gedaan had. Na een grondige revisie/schoonmaak beurt is het inmiddels in ons gebouw in gebruik genomen.

De gemeente Veghel die het gebouw aan ons verhuurt heeft een plan opgesteld om de beschikbare gemeentelijke ruimte her in te delen onder de gebruikers van die accomodaties. Na het vertrek van onze mede gebruiker Jong Nederland hield dit in dat de Bibliotheek een ruimte in gebruik heeft genomen. Om het multifuncionele van de ruimtes te waarborgen zijn we inmiddels bezig om aanpassingen te verrichten in het eerdere Jong Nederland gedeelte.

Met zo'n grote groep en verscheidenheid aan medewerkers en activiteiten in het JJC is het de normaalste zaak van de wereld dat er hoge eisen gesteld worden aan de creativiteit van de vrijwilligers in de wawp werkgroep.
Vandaar het gehanteerde motto: Heb je een probleem, wij hebben de oplossing, of we proberen er één te vinden.

Welkom op onze internet lokatie


JJC Logo
Kijk gerust eens rond en zie wat er allemaal door de vele vrijwilligers van het JJC voor de jeugd in Erp, Keldonk en Boerdonk wordt gedaan.

Niet alleen voor de jeugd worden er activiteiten georganiseerd, voor alle leeftijden zijn er mensen in kerngroepen in de weer om een geslaagd evenement te organiseren.

De kerngroep avondwandelvierdaagse, bij ons afgekort als werkgroep awvd, organiseert twee maal per jaar een wandeltocht. In juni vier avonden wandelen en in januari de wintertocht.

De vrijwilligers van de muziekgroep breakout bieden diverse malen per jaar een podium aan beginnende groepen om hun muziek aan het publiek ten gehore te brengen. De "muziek" medewerkers nemen ook de organisatie van het Open Veldfeest voor hun rekening.

En voor de jeugd?

Om de drie of vier weken tijdens de schoolperiode voor de kinderen een activiteiten middag van knutselen, een speurtocht of een spelletjesmiddag. Allemaal in en aan elkaar geplakt door de medewerkers van de zondagmiddaggroep, bij ons in het kort zmg. Alle kinderen van groep twee tot en met groep acht zijn op zo'n middag welkom.

Zomers zijn we druk in de Goorse bossen om met de kinderen een dorp in elkaar te timmeren van duizenden oude pallets en vele kilo's spijkers. De vrijwilligers van de kindervakantieweek zijn hier al vanaf januari mee aan de gang om alles voor te bereiden. O ja, ook die groep heeft een afkorting, kvw.

En waarom al die afkortingen? Indien je wat wilt melden of weten kan je dit doen per e-mail en zijn de medewerkers van al die groepen te bereiken met de afkorting of groepnaam @jjc-erp.nl adres.

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. - Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. - Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. - Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. - Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. en  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
en als je nog niet weet waar je met een vraag op opmerking terecht kan is er ook nog het algemene Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

En voor de beheer, verhuur en bestuurlijke zaken zijn er Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. en Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

Verhuur

E-mail Afdrukken

Het is mogelijk om één of meerdere ruimtes in het JJC gebouw te huren

Verenigingen en Stichtingen kunnen incidenteel of indien mogelijk voor langere tijd gebruik maken van de ruimtes.

Het is mogelijk om de zaal te huren voor een kinderfeest tot en met groep 8 van de basisschool.
Dit is alleen mogelijk op vrijdagavond van 19:30 tot 23:00 uur.
Hierbij kan gebruik gemaakt worden van de licht- en geluidsinstallatie.
Indien gewenst kan onze eigen DJ erbij ingeschakeld worden (tegen een kleine vergoeding), die uiteraard alles van de licht- en geluidsinstallatie weet. Dit zal zeker sfeerverhogend werken! Voor meer informatie over onze licht- en geluidsman, mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

Commerciële feesten en partijen zijn niet toegestaan.

Voor meer informatie over het huren van de ruimte, e-mail naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

 

Het Bestuur, wat doet het en hoe werkt het.


Het bestuur van het JJC bestaat uit 3 personen.

Zij zorgt er voor dat alle groepen zelfstandig kunnen functioneren binnen het Jeugd en Jongeren Centrum. Het bestuur is ondersteunend voor subsidie en vergunning aanvragen. Grote investeringen vanuit de werkgroepen lopen via het bestuur.

Het bestuur vergadert met de medewerkers van de diverse werkgroepen van het JJCZo wordt de continuïteit gewaarborgd en houd men voeling met de uitvoerende werkgroepen.

Verder verzorgt het bestuur de jaarvergadering voor alle medewerkers. In deze vergadering komt o.a. het financieel overzicht aan bod en worden de bestuursleden gekozen. Vanuit het bestuur wordt ook het jaarlijkse carnaval aangestuurd. Door het contact met de verschillende carnavals verenigingen, waaronder de Uilen van Empeldonk, wordt voor de jeugd van 12 tot 16 jaar in evenementen centrum Ter AA het carnaval georganiseerd. En een belangrijke, niet te vergeten taak van het bestuur is het organiseren van de jaarlijkse feestavond waarmee aan alle vrijwilligers de waardering voor hun inzet getoond wordt.

Meer dan 250 vrijwilligers assisteren het jaar door bij het uitvoeren van al de activiteiten die onder de paraplu van het Jeugd en Jongeren Centrum opgezet worden.
Zonder de materiële en financiële bijdragen van bedrijven in en rondom Erp, zou het zeer actieve jeugdwerk zoals het Jeugd en Jongeren Centrum dat aan jullie presenteert, niet mogelijk zijn.

 

Nieuwsflits

 

Zondag 26 november

14:00 uur

Breakout

BreakOut

2e voorronde

 

You are here: Organisatie en gebouw