Jeugd en Jongeren Centrum - Erp

 • Full Screen
 • Wide Screen
 • Narrow Screen
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size

Openveldfeest 2012

Open Veldfeest opent het Open Jeugdpodium

Lost in Music bewijst het keer op keer. Erp bezit een schat aan muzikale talenten, prachtige dansgroepen en indrukwekkende koren. Maar ook onder de Erpse jeugd zijn deze talenten aanwezig. En die krijgen dit jaar bij het Open Veldfeest een kans.

Het Open Veldfeest, van Erp, voor Erp, door Erp, opent dit jaar het Open Jeudpodium. Op een groot podium met prima geluid en mooie verlichting kan de Erpse jeugd haar kunnen en kunsten vertonen.

 • Zing je de sterren van de hemel?
 • Denk je bij het zien van het programma de ‘X-Factor’, dat kan ik ook?
 • Ben je de nieuwe ’Idol’ van 2013?
 • Dans je het dak eraf. En kun je de moonwalk bijna evengoed als Michael Jackson? 

 alt 

 • Bespeel  je een muziekinstrument. Gaan de harten sneller kloppen bij het horen van  jouw gitaarspel?
 • Slaan mensen dubbel van het lachen om jouw grappen?
 • Wil je over je sport of over je hobby vertellen?
 • Of ontroer je mensen met jouw toneelspel als Romeo en Julia?

Dan is dit je kans. Trek je stoute schoenen aan, klim op het podium en laat je zien en horen op het Open Jeugdpodium

Voor alle muzikanten, clowns,  toneelspelers, zangers, sporters, dansers, dichters, acrobaten, goochelaars en moppentappers. Doe mee! Alleen of met je vrienden. 

Het Open Jeugdpodium, in het middagprogramma van het Open Veldfeest, zondag 15 september, bij Tiswa op het Looieind. Aanmelden kun je op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

open veldfeest 2012

 

OPENVeldfeest 2012, koud, nat, maar speciaal

Het Open Veldfeest 2012, koud, koud en nat. Maar de geest van het feest, kennismaken met Erp, was hierdoor extra intens. Kennismaken met Fransje Verkuijlen, schilderend onder inspiratie van OBK-klanken, kennismaken met de ouders van Thijs, in de motregen genietend van hun zoon en kennismaken met het kleinkind, de dochter en de man van hun oma uit Voyss         

Vorig jaar die stortbui, dit jaar weer geen weer en daarom vanuit de JJC werkgroep dank aan het publiek dat kou en nattigheid trotserend op het Looiend bij Tiswa van de artiesten kwam genieten. Met extra complimenten aan de jongens en meiden van Jong Nederland die in dit weer toch vol enthousiast hun attracties deden. Binnen de verfcentrifuge en buiten door wind en regen nog meer uitdaging bij klimwand en kratjes stapelen.                                

                                                     alt      

                                                                                           'Onverdroten bouwden zij voort ... '

De kunst en cultuurgalerij, dit jaar voor het eerst aanwezig, waren voor het publiek een aangename aanvulling. Fransje, Tony en Agnes met presentaties schilderen, fotografie, dichtkunst, smeed en beeldhouwwerk en de Heemkundekring Erthepe met Erpse historie en actie voor behoud van het oude gemeentehuis.

Het Open Veldfeest werd geopend door harmonie OBK met Slagwerkgroep en Harmonieorkest. Het voorspel, druppelsgewijs de binnenkomst, onwennig de blik zoekend naar collega’s, een stofje van het instrument, de vingers en lippen droog inspelen, wachten op de dirigent. Het spel, een aandachtig publiek kreeg indrukwekkende optredens, afwisselend en toegewijd. Het naspel, de opluchting, de tevredenheid, het napraten.

Op het buitenpodium daarna de jongste Erpse popband, Sesame StreetWise. Bij het inspelen zag je het al, deze jongens waren “eager to play”. Op het veld in afwachting een tigtal fans, deels onder de paraplu. De opening met de Artic Monkeys gaf de richting van de muziek, up-tempo gitaar georiënteerd. Volgend jaar in het avondprogramma?

Hierna vast Open Veldfeest deelnemer Bluezy Huub van de Berg. Hij had heel wat friends meegenomen, zijn zangeressen en muzikanten van No Name Needed en als special friend Harrie Kobus. Deze gaf een verdienstelijke uitvoering van Bob Dylan’s Rainy Day Woman. Volgend jaar een podium met Erpse amateurzang, voorrondes RePop?

In de zaal was inmiddels het podium opgebouwd voor popkoor Voyss, een zestigtal vrouwen en mannen, bij de dames overheerste dresscode white. Ze gaven een vrolijk, swingend concert, je kreeg de neiging om zelf mee te gaan zingen. Mooi om te zien, de zangers en zangeressen meedeinend op de golven van hun zang.

Buiten was No Name Needed aan het inspelen maar na de stortbui van half acht waren ze twijfelachtig. Wie zou de knusse zaal verlaten, zouden ze voor een leeg veld spelen? Maar de weergoden werden gewillig, openden de lucht en lieten zonnestralen op het groene gras vallen. Het veld liep vol, Voyss wit mengde zich onder het festival publiek, een heerlijk zonnetje en No Name Needed gaf een prachtig concert.

Als afsluiter de jongens van the 101’s met een intense show, snoeiharde gitaren, uptempo ritmes en recht-voor-zijn-raap teksten, inderdaad energiek, echt en explosief. Dit alles onder de warme gloed van het kampvuur en voor een breed Open Veldfeest publiek. Vooraan swingend de fans, met daartussen Voyss wit en achteraan het praatpubliek, niet hinderlijk, plek genoeg op het terrein van Tiswa. Speciaal voor de ouderen, achter op het veld, het hanghek.

Met een gezellige after-party eindigde in de late uurtjes het Open Veldfeest 2012. Te koud, te nat, maar daardoor speciaal voor hen die erbij waren. Volgend jaar doen we het weer, voor de derde keer, met beter weer. Het Open Veldfeest van Erp, voor Erp, door Erp.

 

 

Klik op de foto om alle foto's te bekijken

 

Openveldfeest 13.8 Sesame Streetwise

 

 Het programma voor het Open Veldfeest van zondag 24 juni groeit. Als nieuwe deelnemer, Erps hoop in bange dagen, de laatste loot aan de Erpse muziekboom, Sesame StreetWise, come in en join the party.

alt

Het feest, onder de vleugels van het Jeugd en Jongeren Centrum JJC, vindt plaats op het terrein van speelboerderij Tiswa aan het Looieind. Gezellig vertoeven op het grote terras, met een drankje lekker buurten of gewoon zitten en mensen kijken. Maar ook languit liggen op het groene gras en in gedachten verdwijnen in de blauwe hemellucht. Voor de geestelijke verruiming is er de kunstgalerij. Fransje, Tony en Agnes tonen hun schilderwerk, fotografie en goud – en zilversmeedwerk. De kinderen kunnen zich uitleven op de ruime speelweide, met de grote skelterbaan en bij Jong Nederland met hun klimtoren, kratjes stapelen en de mysterieuze verfcentrifuge.

Het muzikale gedeelte wordt om 14.00uur geopend door een van Erps giganten, Harmonie OBK, met een dubbel concert. Eerst een optreden van de Slagwerkgroep en daarna het Harmonieorkest, beiden spectaculair met klanken in de natuur. Om 16.00uur op de podiumtruck rock muziek van de jongens van Sesame StreetWise, gevolgd door een uur relaxte blues van onze vaste deelnemer Bluezy Huub van de Berg, ook ditmaal met friends.

Rond de klok van 19.00uur, bij de overgang van de ondergaande zon en het aanbreken van de avond, de volgende gigant, het swingende popkoor Voyss met hun eigen combo, laat die stemmen maar rollen. No Name Needed gaat om 20.30uur verder met hun breed repertoire pop/rock songs in americana traditie, van Eric Clapton tot U2. Als uitsmijter om 22.00uur de jonge punkrockers van the 101’s, energiek, echt en explosief. Aansluitend de after party, met z’n allen nagenieten om de knisper kampvuurkorf.

Aan de inwendige mens is natuurlijk ook gedacht, braskaart voor de kinderen, drinken in alle smaken volop en een frietwagen met de lekkere snacks.

Het 13e Open Veldfeest, zondag 24 juni van 14.00-23.00, bij Tiswa op het Looieind, van Erp, voor Erp, door Erp. Een dag kennismaken met Erp, een dag ontspannen met lokaal vermaak, een dag genieten met het hele gezin. Allemaal hartelijk welkom. 

 

Openveldfeest 13.7 spel en kunst

 

Het Open Veldfeest, een grote familie. Vorig jaar, dirigente Sonja zocht haar Nachtegaaltjes en vond ze, aandachtig en vol bewondering, bij de verfcentrifuge van Jong Nederland. Gefascineerd keken ze hoe die machine schilderijen maakte. “Kom, even zingen dan mogen jullie weer terug”, hoorde ik haar zeggen.

De deelnemers voor het 13e Open Veldfeest, het Erpse zomerfeest van het Jeugd en Jongeren Centrum JJC, zijn bekend. Naast vaste partner Jong Nederland, hebben we schilderes Fransje Verkuijlen, schilder/fotograaf Tony Welte, goud/zilversmid en beeldhouwster Agnes van Wijk, Bluezy Huub van de Berg and friends, Slagwerkgroep OBK,  Harmonieorkest OBK, popkoor Voyss inclusief hun combo, No Name Needed en the 101’s.           

Tot aan 24 juni zullen de deelnemers belicht worden. Nu Jong Nederland, en de (amateur) kunstenaars Fransje Verkuijlen, Tony Welte en Agnes van Wijk.

Zeg junioren, maxioren, minioren, senioren en je zegt Jong Nederland. De organisatie die de jeugd de ruimte geeft die ze nodig heeft. In groepsverband, met kundige hulp van leiders en leidsters, stelt Jong Nederland spelplezier voorop. Meedoen is belangrijker dan winnen, er is geen drang om te presteren. Vorig jaar bij het Open Veldfeest met de attracties klimtoren en verfcentrifuge bij de jeugd al zeer in trek, dit jaar als extra attractie het kratjes stapelen, garantie voor nog meer spelplezier.

Nieuw dit jaar en komende jaren zeker terugkerend, de kunstgalerij, een presentatie van werken door Erpse (amateur) kunstenaars.

Fransje Verkuijlen, uit het atelier van Geert vd Vorstenbosch, werkt bij voorkeur met olieverf op doek. Haar werk zich kenmerkt door een grove toets en een rijk kleurgebruik. Ze maakt in opdracht muurschilderingen, verzorgt workshops en gaat schilderles geven aan jongeren.

Tony Welte, tijdens zijn middelbare school het liefst bezig met schilderen. Met pastelkrijt en acrylverf geraffineerd, licht surrealistisch inkleuren van fotokopieën. Scholing bij Pieter Breughel heeft hem als schilder, fotograaf, klei-kunstenaar en dichter verder ontwikkelt.

Agnes van Wijk, van oorsprong goud- en zilversmid, maakt kleine gouden en zilveren gebruiksvoorwerpen, lichaamssieraden, beelden en wisseltrofeeën. Zeer persoonlijk, haar herdenkingssieraden en kunstzinnige aankleding van grafmonumenten.

Het Open Veldfeest, zondag 24 juni van 14.00-23.00, bij Tiswa op het Looieind, van Erp, voor Erp, door Erp. Een dag kennismaken met Erp, een dag ontspannen met lokaal vermaak, een dag genieten met het hele gezin. Op de speelweide vertier voor de kinderen, op het terras, onder het genot van, buurten voor de ouders en grootouders, in de galerij een duik in de kunst, op het veld, languit in het gras, genieten van de natuur en bij de podiumtruck relaxed luisteren en kijken naar veel muziek, wat wil je nog meer.

 

alt

 

Openveldfeest 13.6 Bluezy en No Name Needed

 

Festyland heeft zijn BZB en de Zwarte Cross zijn Jovink en de Voederbietels, de vaste band, de steun en toeverlaat van het festival. Het Open Veldfeest heeft zijn Bluezy Huub van de Berg. Vorig jaar met zijn Bouw-muzikanten al zeer actief, dit jaar is hij met drie projecten aanwezig, popkoor Voyss, Bluezy en No Name Needed. Wat een inzet, dat moet beloond worden. We beginnen met een lintje.

De deelnemers voor het 13e Open Veldfeest, het Erpse zomerfeest van het Jeugd en Jongeren Centrum JJC, zijn zo goed als bekend. Naast vaste partner Jong Nederland, hebben we schilderes Fransje Verkuijlen, schilder/fotograaf Tony Welte, goud/zilversmid en beeldhouwster Agnes van Wijk, Bluezy Huub van de Berg and friends, Slagwerkgroep OBK,  Harmonieorkest OBK, popkoor Voyss inclusief hun combo, No Name Needed en the 101’s.                                                                                                                                    

Tot 4 juni zullen de deelnemers belicht worden. Nu Bluezy en No Name Needed. 

 Bluezy, een van de projecten van Huub van de Berg, met als motto: “muziek is goed maar blues is beter”. Huub zal als singer/songwriter met vrienden een akoestisch optreden verzorgen met eigen werk en covers waarbij de blues centraal staat. 

No Name Needed, het mag geen naam hebben. Het gaat ze alleen om samen lekker muziek te maken en af en toe eens op te treden. Ze zijn ook geen echte coverband. Zolang het maar nummers zijn die ze leuk vinden en waar ze iets mee kunnen.

alt

"Slowhand" Huub, de veteraan, zingt, speelt gitaar en mondharmonica. Hij kan zijn ei helemaal kwijt in spetterende gitaarsolo's en is daarom verantwoordelijk voor de enige speelregel van de groep: Ze beginnen een nummer tegelijk en stoppen pas als Huub moe is.

Vincent zingt, speelt gitaar en je ziet hem ook wel eens achter de toetsen. Of het nu Led Zeppelin, Andre Hazes, Garth Brooks of de Rolling Stones zijn, Vincent draait nergens zijn hand voor om. Jan houdt de band in het gareel. Met zijn strakke beat legt hij een solide basis onder de nummers. En dreigt een nummer een saaie overgang te krijgen, dan is Jan er altijd met een spetterende fill. Ari is de bassist, subtiel in de blues, stuwend in de rock. Samen met Jan legt hij een stevige basis onder elk nummer. José, Anette en Hanny zijn de band komen versterken sinds begin 2009. Dit bleek een schot in de roos en het zal niet bij achtergrond zang blijven. Meer informatie over No Name Needed op www.nonameneeded.nl

Al deze muzikanten, al dit moois, te horen en te bewonderen zondagmiddag 24 juni op het groene gras van Tiswa. Bezoekers, jong en oud, lay back en relax ‘s-middags de blues klanken van Bluezy Huub and friends en ‘s avonds de americana rock van No Name Needed. En de vogels, ja ook zij leunen achterover, luisteren, genieten en leren.

 

Openveldfeest 13.4 the 101's

 

Waar of niet waar, de beste Erpse band, the 101’s, heeft nog nooit in de beste Erpse concertzaal, het JJC, gespeeld? Lees verder en leer.

Op zondag 5 maart 2006 organiseert de stichting Erp Alert! een muziekfestival in het Jeugd en Jongerencentrum JJC. Tijdens dit festival treden diverse bands op, waar veel plaatselijk talent in vertegenwoordigd is. De Band Zonder Talent is begonnen met 2 jongens uit Keldonk, Andy v/d Vossenberg op gitaar en Rens v/d Tillaer achter de drums. Het eerste optreden was zonder zang. Een half jaar later ontdekte Andy zijn zangtalent en wilden ze hun band graag uitbreiden. Via het open podium op school werden twee Erpse gitaristen aan de Band Zonder Talent toegevoegd. En zo hadden Andy (leadgitaar en zang), Rens (drums), Mark Welten (basgitaar) en Dirk Delisse (gitaar) op 27 januari 2006 in De Pul hun eerste optreden. Ze maken muziek in het straatje van 'Green Day'. De jongens van de Band Zonder Talent hebben een heleboel plezier in het maken van muziek en één ding is zeker: ze doen hun naam zeker geen eer aan!

Steeds meer Erpse verenigingen en artiesten melden zich aan voor het Open Veldfeest, het Erpse zomerfeest, onder auspiciën van het Jeugd en Jongeren Centrum JJC. Naast vaste partner Jong Nederland, hebben we Bluezy Huub van de Berg met friends, schilderes Fransje Verkuijlen, schilder/fotograaf Tony Welte, goud en zilversmid Agnes van Wijk, Slagwerkgroep OBK, Harmonieorkest OBK, popkoor Voyss inclusief hun combo, No Name Needed en the 101’s.

 alt 

Tot aan 24 juni zullen de deelnemers belicht worden. Nu the 101’s. The 101's maken aanstekelijke punk 'n roll. In 4 jaar tijd speelde deze band ruim 180 shows in binnen- en buitenland. Kijk op hun website naar de gigs en huiver, onvoorstelbaar. Open Errup, Stuupke, Plock, Pul, Effenaar, 013, Speedfest, Bospop, Paradiso, België, Duitsland, waar hebben ze niet gespeeld? The 101's maken punk-rock songs met snoeiharde gitaren, up-tempo ritmes en recht-voor-zijn-raap teksten. Hun shows zijn overdonderend in alle opzichten! Onvervalste herkenbare punkrock van de bovenste plank! Met een nieuwe EP 'Get What You Deserve' plus bijbehorende videoclip zijn de mannen opnieuw klaar om weer veel van zich te laten horen, waar en hoe dan ook. Energiek, Echt en Explosief (en Erps). Meer informatie over the 101’s zie www.101s.nl

De werkgroep Open Veldfeest kijkt met verlangen naar de afsluiting van de 13e editie van het Erpse dorpsfeest, the 101’s op het Looieind, op het groene gras van Tiswa, een thuiswedstrijd. Bij de eerste klanken van de band, de jongeren pogoën en crowdsurfen, de ouderen op een afstandje nostalgisch mijmerend over hun jeugd, de grootouderen veilig op de terras bankjes. En de vogels, ja die zullen nog even moeten wachten, voordat ze na een enerverende dag op de boomtakken kunnen gaan rusten.

 

Openveldfeest 13.3 Voyss

 

Stem, dagblad voor westelijk Noord Brabant en Zeeland, dorpje in de VS, kwijt na vijf dagen carnaval, (alleen) bij verkiezingen van belang voor politici, een zeer persoonlijk muziekinstrument. Zondag 24 juni, te horen een koor vol van deze zeer persoonlijke muziekinstrumenten. Vorig jaar hoog op het verlanglijstje, dit jaar we got them, Voyss komt naar het Open Veldfeest.

Steeds meer Erpse verenigingen en artiesten melden zich aan voor het Open Veldfeest, het Erpse zomerfeest, onder auspiciën van het Jeugd en Jongeren Centrum JJC. Naast vaste partner Jong Nederland, hebben we Bluezy Huub van de Berg, the 101’s, No Name Needed, schilder/fotograaf Tony Welte, schilderes Fransje Verkuijlen, edelsmid en beeldhouwster Agnes van Wijk, Harmonieorkest OBK, Slagwerkgroep OBK en popkoor Voyss inclusief hun combo.

Tot aan 24 juni zullen de deelnemers belicht worden. Nu popkoor Voyss.

 popkoor voyss 

Het geluid van de menselijke stem ontstaat door beweging van de stembanden. Deze worden via spierwerking naar elkaar toegebracht, de lucht uit de longen stroomt naar buiten. In combinatie met de opwaartse luchtstroom, volgt een Bernoulli effect, een periodieke beweging van de stembanden, die resulteert in een grondtoon en boventonen.

Om van een koor te spreken moet een groep uit minstens twaalf zingende leden bestaan, die minstens in twee stemmen zingen. Een kleiner koor wordt vaak een ensemble genoemd. De 'stemmen' zijn de verschillende zangstemmen in de groep, van hoog tot laag; meestal zingen koren vierstemmig: sopraan, alt, tenor en bas. De sopraan en altpartijen worden ofwel door vrouwen ofwel door kinderen uigevoerd. De tenor- en baspartijen worden vrijwel altijd door mannen gezongen. Koren zingen geregeld zonder instrumentale begeleiding: dit noemt men a capella zingen.

Popkoor Voyss, niet zomaar een popkoor, maar een muzikale, swingende groep met een eigen combo. Zo’n 80 dames en heren stralen als ze het podium staan. Muziek maken, zingen als hobby, wat is er nog mooier dan dat. Want zingen dat kunnen ze! En met hun enthousiaste uitstraling pakken ze het publiek helemaal in. Meezingen, dansen, uit je dak gaan, het kan allemaal zomaar gebeuren. Het repertoire is veelzijdig en strekt zich uit van Bon Jovi tot Chi Coltrane, muziek uit de jaren 60, 70, 80, 90 en nog veel meer.

En al dit schoons is te horen en te bewonderen zondag 24 juni in de Erpse natuur op het Looieind. Bij de overgang van de ondergaande zon en het aanbreken van de avond. Het koor op het podium en u beste lezers relaxed (de jeugd zit te chillen) op het gras, laat de klanken dan maar komen. Meer informatie over popkoor Voyss zie www.popkoorvoyss.nl.
 

 

Openveldfeest 13.2 Harmonie OBK

 

Ver gezocht, migratie via de zuidelijke ontsluitingsweg? Volgens de Dorpsraad trekken bouwrijpe jongeren weg uit Erp, maar het Buurt Informatie Netwerk signaleert een (meldpuntzoekende?) Oost-Europese toestroom. Staan we toch quitte.

Dichtbij gevonden, meer Erpse verenigingen en artiesten melden zich aan voor het Open Veldfeest, het Erpse zomerfeest, onder auspiciën van het Jeugd en Jongeren Centrum JJC. Naast vaste partner Jong Nederland, hebben we Bluezy Huub van de Berg, the 101’s, No Name Needed, schilder/fotograaf Tonny Welte, het Harmonieorkest OBK en popkoor Voyss inclusief hun combo. Verder deelname van de Slagwerkgroep OBK en schilderes Fransje Verkuijlen. Allen hartelijk welkom.

Tot aan 24 juni zullen in de Erpse Krant en op deze website de deelnemers belicht worden.

alt

Nu het Orkest en de Slagwerkgroep van Harmonie OBK.

Piccolo, fluit, hobo, fagot, klarinet, saxofoon, hoorn, trompet, trombone en tuba. Alles blaasinstrumenten van een harmonieorkest, te horen, te zien, te genieten zondagmiddag 24 juni op het Looieind in een heerlijk openluchtconcert. Op het groene gras van speelboerderij Tiswa, als opener van het tweede Open Veldfeest. De merels, mezen en andere gevleugelde fluiters als toehoorder, evenals u, beste lezer. Tel daarbij de variëteit aan trommelklanken van de Slagwerkgroep en u hebt een unieke beleving voor spelers en publiek. Zorg dat u erbij bent.

Een harmonieorkest bestaat uit blaasinstrumenten en slagwerkinstrumenten. In tegenstelling tot de fanfare bestaat een harmonie niet uitsluitend uit koperblazers, slagwerkers en saxofoons maar doen ook houtblazers als klarinet, dwarsfluit, hobo en fagot mee. Door deze bezetting is de harmonie in staat een groter scala aan nuances te verklanken.

Harmonie OBK (Oefening Baart Kunst) werd in 1920 opgericht, oorspronkelijk als fanfare,

maar vanaf 1924 werden klarinetten toegevoegd, zodat er dan sprake is van een harmonie.

De vereniging omvat verschillende orkesten: een harmonieorkest, een slagwerkgroep, een jeugdslagwerkgroep, een leerlingenorkest, een speelgroep en een blaaskapel.

Binnen de gemeenschap van Erp, Keldonk en Boerdonk is Harmonie OBK het muziekgezelschap dat op gepaste wijze de plaatselijke gebeurtenissen feestelijk opluistert. Ze organiseert concerten, is aanwezig bij gouden jubilea, onthaalt Sinterklaas op muzikale noten, brengt serenades en maakt muzikale wandelingen.

En 24 juni verzorgt ze de opening van het tweede Open Veldfeest. De werkgroep is trots om deze gigant uit het Erpse verenigingsleven te mogen ontvangen.

Voor meer informatie over Harmonie OBK en hun rijke historie, kijk op de website www.harmonieobk.nl, maar kom op 24 juni zeker naar het Open Veldfeest. Het Harmonieorkest en de Slagwerkgroep zullen in het middagprogramma het veld opvullen met een kleurrijk klankenspel.

Openveldfeest 2012 De eerste namen

 

Lazy Sunday afternoon, got no mind to worry, close my eyes and drift away. De gedachte achter het Open Veldfeest, een festival buiten, met je naasten languit liggend op het gras, een blauwe hemel, een verfrissend briesje over je gezicht, de witte wolken voorbij zien drijven.

Wie weet het nog, die te koude zomerzondag 17 juli 2011, na 13 jaar weer een Open Veldfeest. Het kleurrijk Onze Lieve Vrouwe en Catharinagilde, meester “Bluezy” Huub van de Berg met zijn leerlingen, het intieme optreden van De zingende Nachtegaaltjes, Stan ons eigen Jantje Smits, het cre-actieve Jong Nederland, de ene helft van Live it Out, pappa Peter’s big band Reboot, het gedreven El-Cid en natuurlijk de bijna spelbreker, de hoosbui.

De voorbereidingen voor het Open Veldfeest van dit jaar zijn in volle gang. Locatie wederom het landelijk gelegen terrein van speelboerderij Tiwsa op het Looiend. De datum is, in tegenstelling tot het vorig persbericht, gezet op zondag 24 juni, tijdstip 14.00-24.00 uur.

 De eerste deelnemers zijn bekend. Vaste partner Jong Nederland, Bluezy Huub van de Berg, the 101’s, No Name Needed,  schilder/fotograaf Tonny Welte, het Harmonieorkest OBK en het popkoor Voyss inclusief hun combo. Wat we nog zoeken is de kleur en beweging van dansgroepen en sportverenigingen, de aankleding van het terrein met werken van (amateur) kunstenaars en ?? en ??...., activiteiten door u zelf in te vullen. Aanmeldingen, vragen, opmerkingen mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. . Meer informatie op de site van het JJC, www.jjc-erp.nl.

 

Openveldfeest 2012

 

Open Veldfeest 2012.

 

 

 

 

 

Voor de meiden van de Souplesse Dancers, die ondanks leggings en mouwtjes, het vliegtuig naar China missen, voor de Erpse artiesten, die de audities voor Lost in Music niet halen, geen nood, kom naar het Open Veldfeest 2012, lekker dichtbij en laagdrempelig.

Wie weet het nog, die te koude zomerzondag 17 juli 2011, na 13 jaar weer een Open Veldfeest. Het kleurrijk Onze Lieve Vrouwe en Catharinagilde, meester “Bluezy” Huub van de Berg met zijn leerlingen, het intieme optreden van De zingende Nachtegaaltjes, Stan ons eigen Jantje Smits, het creatieve Jong Nederland, de ene helft van Live it Out, pappa Peter’s big band Reboot, het gedreven El-Cid en natuurlijk de bijna spelbreker, de hoosbui.

Het was voor de werkgroep de eerste keer, al met al zeer geslaagd en zoals beloofd volgend jaar doen we het weer. De datum is inmiddels gekozen en wordt zondag 24 juni 2012, de 2e zondag voor Erp kermis, voor de kindervakantieweek en voor de bouwvak, dus heel Erp heeft tijd, kan meedoen en kan komen. Als locatie is weer gekozen voor het landelijk gelegen terrein van speelboerderij Tiswa. Het Open Veldfeest, op een zomerzondag, in de open lucht, onder regie van het Jeugd en Jongeren Centrum JJC, een feest voor het gehele gezin, laagdrempelig, niet commercieel, voor professionals en amateurs, met muziek, spel, presentaties, eten, drinken en, en, en ….. De werkgroep is weer op zoek naar artiesten, muziekbands, dansgroepen, zanggroepen, clubs, verenigingen die aan deze ‘en-nen’ invulling willen geven.

Welke pianospeler klinkt op het terras? Wiens kunstwerken zorgen voor de entourage? Welke “living statue” verrast de kinderen? Welke dansgroep showt haar kunnen? Welke zanggroep strooit kwistig noten over het veld? Aanmeldingen, vragen, opmerkingen kunt u mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

 

 

Nieuwsflits

 

Zondag 26 november

14:00 uur

Breakout

BreakOut

2e voorronde

 

You are here: Openveldfeest Openveldfeest 2012