JJC zoekt enthousiaste wandelaars voor werkgroep


De paden op, de lanen in, vooruit met flinke pas.

Met stralend oog en blijde zin en goed gevulde tas.
De zonne lacht ons vrolijk toe, ons groet der vooglenzang.
En wij worden vast niet moe, al wand'len w'uren lang.

Sinds 1977 wordt de Erpse, Keldonkse en Boerdonkse inwoners de mogelijkheid geboden om vier avonden op rij een wandeling te maken in de Erpse omgeving, de Avond4Daagse.
Het Jeugd & Jongeren Centrum JJC doet vanaf 1980 de organisatie en uitvoering. Tijdens de routes worden op de posten diverse traktaties aangeboden. Als je vier avonden wandelt, kun je na afloop een herinnering krijgen. De mooist herkenbare groep kan zelfs een prijsje winnen.
 
In de latere jaren onder de vleugels van het JJC zijn er wandelaars, die het wandelen voor hun "hobby" deden, betrokken bij het uitzetten van de routes. En die "hobby" wandelaars komen met het idee om ook hartje winter een wandeltocht op te zetten. Zo ontstaat in 1990 de Winterwandeltocht. Deze tocht op de 2e zondag van het nieuwe jaar geeft de mogelijkheid om een stevige wandeling te maken. Na de kerst, na teveel tafelen of na die lange kerkzit, is dat een mogelijkheid om eens flink de benen te strekken.
 
Maar …. beide wandeltradities zijn in gevaar. De huidige werkgroep is gestopt...
Het zou eeuwig jammer zijn als beide evenementen door gebrek aan organiserende medewerkers ophouden te bestaan. Want zeg nou zelf, wiens kind heeft niet de Avond4Daagse gelopen. Dus kom in de werkgroep van Wandelen en meldt je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Help jij ons mee met het organiseren van de Avond4Daagse en de wintertocht??

 winter wandeling