Wandel4daagse 2018 geslaagd

Ondanks dat de avondvierdaagse op donderdag vanwege de onheilspellende weersvooruitzichten is afgelast, mogen we toch spreken van een geslaagd wandelevenement

Op dinsdag en woensdag warm, zonnig en droog weer. Ideaal dus om deel te nemen aan de avondvierdaagse, welke al weer voor de 42e keer werd georganiseerd door JJC ERP. Wederom kon er gekozen worden uit 3 afstanden. Een rolstoelvriendelijke +5 km tocht, 10 km en 20 km. Deze laatste was op verzoek van de “vaste” deelnemers nagenoeg geheel verhard. Dit werd door de 20 km wandelaars zeer gewaardeerd. Zij konden zo lekker trainen voor de grote Nijmeegse vierdaagse.

Zoals al vermeld waren we genoodzaakt om donderdag de tocht niet door te laten gaan. Het risico dat er 500 wandelaars overvallen zouden worden door noodweer konden we niet nemen. Gelukkig waren de weergoden ons op vrijdag weer goed gezind en konden 500 deelnemers beginnen aan de slotdag. Een wandeling genaamd de Keldonkroute.

Diverse kinderen werden door opa en oma bij binnenkomst ontvangen met een bloemetje en na afmelding konden zij meteen hun medaille en een traktatie in ontvangst nemen.

Ruim honderdzestig wandelaars hebben in groepsverband gewandeld, waar onder de rolstoelgroep van Simeonshof en ook heel welkom, een groep van zorgboerderij ’t Ham. Bijzonder was de groep "de vuilniskids” Zij hebben drie avonden met papierknijpers en vuilniszakken gewandeld en gedurende de wandeling ± 70 kg vuil verzameld. Terecht dat deze groep er met de eerste prijs vandoor ging.

Burgemeester van Rooij, de nieuwe burgemeester van Meierijstad, was persoonlijk, met Ambtsketen, naar Erp gekomen om namens de gemeente een woord tot een ieder te richten en de deelnemers te feliciteren.

Natuurlijk kunnen wij niet zonder onze sponsoren. In willekeurige volgorde vernoemen wij; Fransen-Gerrits, Van den Bosch transport, Tipcon, Vast&Goed, Fa van den Elzen en Verbruggen, Boerderijwinkel van Mulukom, AH Sander Kanters, Mars, Campina-Melkunie, v.d.Tillaer kwekerijen, Verhoeven gewasverzorging, Zanten bv, van der Meijs schilderwerken en natuurlijk heel veel vrijwilligers. Graag tot ziens op 13 januari 2019 voor de winterwandeltocht en natuurlijk ook weer tijdens de volgende Wandel4daagse.

AvondWandel4Daagse 2018

Dit jaar vindt de Avond Vierdaagse in Erp plaats op 5, 6, 7 en 8 juni. De start vindt plaats in het Jeugd en Jongeren Centrum (JJC) aan de Ottenstraat in Erp. Vier avonden kan er tijdens de wandelingen genoten worden van de mooie Erpse Natuur. Er kan gekozen worden voor de afstanden vijf, tien en twintig kilometer. De twintig kilometer is een goede training voor de Nijmeegse Vierdaagse en komt daardoor steeds meer in trek. Tijdens de routes worden op posten diverse traktaties aangeboden.

Het inschrijfgeld kost €3,- per persoon voor vier avonden. Voor herkenbare groepen, bestaande uit minstens acht personen plus twee man/vrouw begeleiding, zijn de kosten €2,50 euro per persoon voor vier avonden. Als je vier avonden wandelt, kan je een herinnering krijgen na afloop. De mooist herkenbare groep kan zelfs een prijsje winnen. Degenen die geen herinnering willen, betalen voor vier dagen slechts €2,50 euro. Ook kan er per dag ingeschreven worden, dit kost €1,- euro per persoon. Inschrijving, start en finish zijn in het JJC. Op vrijdag 5 juni worden alle wandelaars feestelijk binnen gehaald. Bij binnenkomst worden de medailles direct uitgereikt.

 

Starttijden:

Kilometers Starttijd
5 km 18:00 - 19:30 uur
10 km 18:00 - 19:30 uur
20 km 17:30 - 18:30 uur

Flyer 2018 wandel4daagse