Winterwandeltocht 13 januari 30e editie

De feestdagen zijn voorbij, de nieuwe prins is bekend, dus tijd om te wandelen na al dat feestgedruis. Dit kan op Zondag 13 januari tijdens onze alom gewaardeerde winterwandeltocht georganiseerd door het Jeugd en Jongeren Centrum.


Het vertrek is vanuit JJC aan de Ottenstraat 4. Alle afstanden vertrekken gezamenlijk via het Hams Dijkske richting Ham. De 7 km splitst zich af om via de weilanden naar de grote rustpost bij Fa. van de Beeten te begeven. De 12-20-30 km gaan via de groensingel naar de Aa en volgen deze. De 12 km gaat rechtsaf via een landweg naar de rustpost. De 20 km gaat iets verder rechtsaf, langs de nieuwe woonwijk Veghels buiten, naar de rustpost. De 30 km maakt een lusje om de Leest en via Zuidergaard voegen zij zich weer bij de 20 km.
Na de rust bij Fa. van de Beeten steken de 7-12 km recht de weg over en gaan verder richting waterwingebied. De 7 km gaat er rechtsaf terwijl de 12 km nog een lus maakt door het waterwingebied om daarna gezamenlijk via de Bolst terug te wandelen naar JJC. De 20-30 km gaan na de rust linksaf en via de Heuvel naar Veghel. Langs de Aa wandelen zij naar het voormalige “duits lijntje” De 20 km gaat hier rechtsaf langs het spoor terwijl de 30 km een lus maakt door de Aabroeken. Uiteindelijk komen zij weer samen om gezamenlijk door het tunneltje bij de 2e rust post uit te komen, Fa. van Mensfoort.
Vanuit de 2e rust gaat de 20 km meteen rechtsaf via enkele waterlopen richting waterwingebied. De 30 km maakt nog een extra lus richting Mariaheide en komen via de Goordonksedijk in het waterwingebied. Hier komen alle routes weer samen en wandelen via de Bolst terug naar JJC.

De routes zijn voor een belangrijk deel onverhard. Goed schoeisel is van belang. Voor rolstoelen en wandelwagens is een verharde route uitgezet naar de grote rustpost. De rustposten zijn binnen, zijn verwarmd en je kunt daar tegen wandelvriendelijke prijzen koffie, thee, soep en een broodje worst verkrijgen. De starttijden zijn; 30 km 8.00 tot 10.00 uur, 20 km 8.00 tot 11.00 uur, 12 km 9.00 tot 12.00 uur en 7 km van 10.00 tot 12.00 uur. Het inschrijfgeld is € 2,= p/p
Meer informatie; bel Jan van Berkel 06-13420251. Wandel mee……… met JeeJeeCee.