Jeugd en Jongeren Centrum - Erp

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Winterwandeltocht

 

Afgelasten Winter wandeltocht  2017

 Wegens de slechte toestand (ijzel) van sommige delen van de wandeltrajecten werd de wandeltocht van 2017 geannuleerd. De werkgroep durfde, ondanks de vele voorbereidende werkzaamheden, de wandelaars niet de route op te sturen met alle risico's die daaraan verbonden waren.

Jammer, zowel voor de wandelaars als de werkgroep. Maar in januari 2018 is er weer een WInterwandeltocht.

 

Verslag Winterwandeltocht 2016

Winterwandeltocht 10 januari 2016

Dankzij het zonnetje dat volop scheen konden we dit jaar 940 wandelaars begroeten.
Ondanks de straffe wind wind waren veel deelnemers tevreden over de uitgezette routes.
Forse gedeelten van de routes liepen niet over "de harde weg" maar langs sloten en dwars door het veld. Ook langs rivier de AA werd gelopen. De voorspelde regen voor deze dag bleef gelukkig uit.
Als organisatie proberen we alles te regelen, maar "het weer" laat zich niet goed naar onze wensen zetten. smiley

De mogelijkheid om onderweg op een post koffie, thee of andere consumptie te nuttigen was volop in trek. Een kop erwtensoep of broodje worst vonden gretig aftrek. Dit dankzij de medewerking van Verhoeven Gewasverzorging en Hoveniersbedrijf Verbakel die hun ruimtes ter beschikking stelden als rustpost. Ook Jan Linders ondersteunde dit jaar onze wandeling. Dank daarvoor.

En dan onze bezoekersteller. Altijd aardig om te zien voor wie en wat we als organisatie bezig zijn.
Op de:
 6 km. 182 wandelaars
12 km. 475 wandelaars
20 km. 227 wandelaars
30 km.  54 wandelaars
En als je dat optelt kom je niet aan 940, maar dat komt omdat we 2 wandelaars per direct opgenomen hebben als vrijwilliger/medewerker. Die sluiten net als dit jaar ook volgend jaar de rij van wandelaars om de pijlen op een deel van de route te verwijderen zodat alles opgeruimd achterblijft.

En tot slot een "Dankjewel", met hoofdletter, naar alle vrijwilligers. Zonder hun inzet was het niet mogelijk om de Winterwandeltocht te organiseren.
We verwachten dat we hen, maar ook de wandelaars op de 2e zondag in 2017 weer mogen begroeten, als we dan voor de 28e maal de tocht van start laten gaan.

Werkgroep wandelen
JJC - Erp
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

klik voor meer fotos

 

Winter wandeltocht 11 januari 2015

Meer dan 850 wandelaars hebben deelgenomen aan de 26e editie van de winterwandeltocht van het Jeugd en Jongeren Centrum. Met routes, door onze route-uitzetters lang van te voren  opgesteld, om de mooiste wandelingen door de Erpse omgeving te bieden. Deze route-uitzetters verlieten rustig de harde weg om de wandelaars van die mooie omgeving te laten genieten. Aangetrokken door het prachtige open weer met een lichte vorst, maar ook met een zon in een strak blauwe lucht, was het voor allen die mee wandelden, genieten. Net als voorgaande jaren ook ditmaal veel positieve reacties en lof voor de routes. De tochten van de 12, 20 en 30 kilometer hadden veel deelnemers. Doordat alles zo goed uitgepijlt was kwam het helaas voor dat wandelaars met de meute meeliepen en daarbij minder goed opletten of ze wel hun eigen gewenste tocht aan het lopen waren. Maar ook dat was geen bezwaar met zulk mooi weer, een herstart halverwege werd ondernomen om het goed te volbrengen.

Uiteraard bedanken wij Van den Beeten - Veghel en de familie van de Wijdeven in Mariaheide. Het ter beschikking stellen van hun accommodatie maakte het voor ons als organisatie prettig om op de juiste plaatsen de wandelaars een goed geoutilleerd rustpunt aan te kunnen bieden.

En als organisatie bedanken we ook de vrijwilligers die, soms al heel vroeg, hun zondagse uren opgeofferd hebben om te zorgen dat al die wandelaars op een fijne manier de benen konden strekken en een frisse neus halen en daarbij onderweg een kop koffie, thee of kom soep konden nuttigen.

Hopelijk tot ziens bij onze Zevenentwintigste Wintertocht op de 2e zondag van 2016.

Werkgroep wandelen - JJC Erp

 

 

Nieuwsflits

 

Zondag 26 november

14:00 uur

Breakout

BreakOut

2e voorronde

 

You are here: Wandelen WinterWandeltocht